Zaliczyłem k-shell"a

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wczoraj rano koleś we fiacie 126p zajechał mi drogę - zawracał i nie udało mi sie na tyle wyhamować żeby go nie trafić... moze gdybym mial abs to bym wyminął... W każdym razie moje uszkodzenia to porysowany, popękany i przedziurawiony zderzak, zbite światło postojowe, przerysowany kierunkowskaz, zarysowany klosz reflektora i peknięty zaczep reflektora oraz nieco wybrzuszony błotnik. Do tego dochodzi to czego nie widać czyli jakieś wzmocnienia czy coś co tam jest pod zderzakiem - bo teraz mam światła nieco cofnięte...

Wszystko wygląda tak jak na fotkach:
zdjęcia

robione aparatem z telefonu wiec jakosc kiepska.

Ciekawe jak bedzie z czesciami bo u mnie wszysko inne niz w sedanach czy hatchbackach... czyli swiatla, zderzak... hm...

współczuje Pigletto każda nawet mała rana boli, jak najszybszego załatwienia sprawy i pilnuj kosztorysu

Na szczęście tylko na porysowanych lampach i popękanym błotniku sie skończyło Cóż mogę ci tylko współczuć i pozyczyć szybkiego powrotu do zdrowia dla twojej toyotki

Pozdrawiam

No to współczuję
Stłuczka niby mała a kłopotów mnóstwo. Zderzak itp. masz zamiar naprawiać, kupować nowy czy używkę ze szrotu?

Cytat:
2004-09-26 21:11:40, wojstank pisze:
Zderzak itp. masz zamiar naprawiać, kupować nowy czy używkę ze szrotu?

Tego jeszcze nie wiem... Obawiam się, że jeśli wezmę pieniądze i będę robił we własnym zakresie to może się okazać, że nigdzie nie znajdę używanych części do mojej wersji Corolli... Zderzak chyba można pokleić ale na razie jeszcze nie wiem co zrobię... Najwygodniej byloby bezgotówkowo to załatwić, ale z drugiej strony, robiąc "samemu" można też coś na tym zyskać... albo stracić...

Jutro będę dzwonił do ASO zapytać ile u nich kosztuja lampy i zderzak... Ciekawe czy się to pokryje z kosztorysem PZU...

buuu, serdecznie współczuję , Pigletto

Ja też bardzo współczuję o czym wiesz

Zadzwoniłem do ASO i...
reflektor: 619 zł
zderzak: 668 zł
św postojowe 269 zł
kierunkowskaz 134 zł

do tego malowanie zderzaka i jakieś tam inne blacharskie rzeczy...

Ceny zaiste niezłe - jak z kosmosu ale dla Ciebie tym lepiej bo będą nówki. Najbardziej mnie rozwaliło:
zderzak w cenie reflektora

Współczuję Ci Pigletto, pewnie nie widziałeś kierunkowskazów Malucha, bo akurat kierowca nie dodawał gazu.

Echhh ... wydatki i kłopot.

Polecam gazetę "Giełda Samochodowa". Jest tam mnóstwo ogłoszeń z całej Polski ludzi, którzy handlują częściami urzywanymi.
Tylko, że wertowanie paru setek ogłoszeń drobnych trochę czasu zabierze...

Szwagier ostanio kupował alternator do amerykańskiej wersji Celiki i dostał go kurierem na drugi dzień. Dzwonił pod numer (697) 163-406, ale pamiętam, że w gazecie było kilka ogłoszeń różnych handlarzy.

pzdr

Cytat:
2004-09-27 20:44:40, wojstank pisze:
Polecam gazetę "Giełda Samochodowa". Jest tam mnóstwo ogłoszeń z całej Polski ludzi, którzy handlują częściami urzywanymi. Tylko, że wertowanie paru setek ogłoszeń drobnych trochę czasu zabierze... Szwagier ostanio kupował alternator do amerykańskiej wersji Celiki i dostał go kurierem na drugi dzień. Dzwonił pod numer (697) 163-406, ale pamiętam, że w gazecie było kilka ogłoszeń różnych handlarzy. pzdr

Chyba racja... generalnie z autem nie jest tak źle żeby się nie dało jezdzic nawet tak jak jest teraz, a wiec mam czas na szukanie/sprowadzanie części a ostatecznie mogę je kupić nowe więc wydaje mi się, że wezmę gotówkę i będę szukał. Martwi mnie tylko to co tam się stało pod plastikiem zderzaka no i jak mi zrobią kalkulację szkody...

Byłem dziś na oględzinach i w piątek mam mieć wycenę z PZU.

Ciekawe jak to będzie...

Módl się o zmiłowanie

Ceny w ASO faktycznie maja niezle.Rok temy kupowalem podobną przednią postojówke do carinyII na gieldzie w Poznaniu za cale 25zł.Dodam ze to byl fabrycznie nowy produkt (podrobka) ale nie odbiega niczym od oryginału(chyba tylko ceną).