[126p] skrzynia biegów pod 903

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanko gdyż mam napalonego kupca na moją skrzynie a Arti niedawno mi polecał skrzynie z Renault 4. Również dużo się nasłuchałem o skrzyniach z Audi 80 a jak już taką mogłem mieć to mi ktoś odradzał. Prosiłbym o informacje JAKA skrzynie z JAKIEGO modelu jaki rocznik i JAKIE sa problemy z zamontowaniem. Auto pod koniec miesiąca będzie kompletnie rozebrane pod remont generalny blach i podwozia więc od razu można by było popróbować z nową skrzynią...kwestia tez cen.....

Ja slyszalem ze bardzo mala skrzynia jest ze starego reno master, tam jest silnik wzdluznie i skrzynia jest przed silnikiem. nie wiem czy ktos montowal ale podobno wyglada ze powinna sie zmiescic.

skoda 120, troche podloge trzeba pociac ale wejdzie albo garb

Wirtam!
obawiam sie ze ze wsadzeniem czegokolwiek innego trzeba sie duuzo narobic...

pzd c.

jezeli ktos chce wariowac maluchem z innym silnikiem to fajnie jest miec inna skrzynie biegów ale jezeli auto ma słuzyc do wmiare spokojnej jazdy do nie widze sensu by zmieniac skrzynie.

a stare reanult4?? a te audi 80 co tyle było mowy o tym??

z garba jest do kitu bo on ma moc na 3400 obrotów,i moment dużo większy niż zwykła rzędówka.Vmax bedzie dużo wieksze ale ropędzać sie bedzie gorzej niż seria.

Sprawdzales na stornie Cichego? Skrzynia z garba ma przelozenia niemal takie same jak bisowska. Skrzynka z R4 (jesli jest taka sama jak z R5) to sterowanie biegami ma z boku dokladnie na wysokosci wasa mocowania wachacza, wiec trzeba byloby ja przedlubac (zaznaczam - zakladajac). No i w koncu pytanie - widzial ktos skrzynie z mastera?

Ja uwazam ze wystaraczajaca skrzynia to ta od 700. trzeba tylo dobrze ja wyregulowac, a jak to zrobic w koncu wiem i mam spokoj - top co sie sypalo juz sie nie sypie. A - no i przeguby opraz zabieraki mam maluchowskie i tez sie nei urywaja, tyle ze wszystko trzeba miec rowno. Devilmick moze potwierdzic.

Cytat:
2004-10-19 00:37:56, Zuraw pisze:
Sprawdzales na stornie Cichego? Skrzynia z garba ma przelozenia niemal takie same jak bisowska. Skrzynka z R4 (jesli jest taka sama jak z R5) to sterowanie biegami ma z boku dokladnie na wysokosci wasa mocowania wachacza, wiec trzeba byloby ja przedlubac (zaznaczam - zakladajac). No i w koncu pytanie - widzial ktos skrzynie z mastera? Ja uwazam ze wystaraczajaca skrzynia to ta od 700. trzeba tylo dobrze ja wyregulowac, a jak to zrobic w koncu wiem i mam spokoj - top co sie sypalo juz sie nie sypie. A - no i przeguby opraz zabieraki mam maluchowskie i tez sie nei urywaja, tyle ze wszystko trzeba miec rowno. Devilmick moze potwierdzic.

oczywiscie ze skrzynia z cc 700 jest spoko ale kto ja przerobi pod malucha??? ja nie mam warunkow najchetniej kupiłbym juz gotowa ale puki co to nie spotkałem takiej skrzyni na sprzedaz.

trzeba po prostu troche inaczej jezdzic i na maluchowskiej mozna smigac

Zoltar ma racje
Praktycznie każda skrzynka inna od maluchowskiej spowoduje gorsze przyśpieszenie. Jak nauczysz się używac skrzynki maluchowskiej w swapie to będziesz długo jeździł. Jak jej używać aby nie popsuć juz kilka razy było opisywane na forum

Cytat:
2004-10-19 09:33:28, fulda pisze:
oczywiscie ze skrzynia z cc 700 jest spoko ale kto ja przerobi pod malucha??? ja nie mam warunkow najchetniej kupiłbym juz gotowa ale puki co to nie spotkałem takiej skrzyni na sprzedaz.

Dostarcz mi skrzynie to ci ja zrobie. Czas pracy - dwa dni.

wiec zostaje tylko dokladnie przygotowac skrzynie ktora do tej pory sluzyla - przepucujemy ja i uszczelnimy.dzieki za wypowiedzi chlopaki.

Cytat:
2004-10-20 00:34:34, Zuraw pisze:
Dostarcz mi skrzynie to ci ja zrobie. Czas pracy - dwa dni.

a ile kasujesz za takie przerobienie??

200zl i masz szczlena skrzynke z mozliwoscia dmeontazu polosi bez wyjmowania skrzyni, czyli jak ci urwie sie polos od mocy, to wystarczy ja po prostu wyjac ze skrzyni bez jej demontoazu.. Oczywiscie trzeba zrobic mocowanie skrzynki, wybierak, ramie sprzegla (w cc obrocone jest 90 stopni) oraz naped predkosciomierza (w cc pedzony jest z dyferencjalu)

Zwykła skrzynia z malucha zblokowana z silnikiem 903cm,wierz Mi,że będzie to razem fajnie chodzić,tylko że potrzebuje mieć jeszcze flansze żeby to razem połączyć.

Żurawiowi podawałem kiedyś numer do Pana Jatczaka z Łodzi, zajmującego się mocnymi SWAPami. Dysponuje on skrzynią ze Skody 105/120, przerobioną do malucha, po pełnym remoncie. Nic tylko montować. Jej cena oscyluje w granicach 500pln. Jeśli żuraw ma telefon to Ci na pewno poda, bo ja gdzieś zgubiłem. Być może z ceną nastepuje jakieś przekłamanie, bo została ona jedynie zasłyszana przeze mnie, ale skrzynia istnieje i jest na sprzedaż. Polecam się zdzwonić. Adres natomiast to Łódź, ulica Krawiecka 7.

Telefon, ktory mi podales niestety byl nieprawidlowy. Ale skorygowalem go po rozmowie z Dominikiem Jatczakiem w Zvoleniu (byl z ojcem woim samochodem). Jednak jesli chodzi o kontakty z nmi to ja raczje nie chce miec nic wspolnego. Kto byl w Zvoleniu bedzie wiedzial o co chodzi jak powiem - drugi Bryzek.

A mógłbyś mi podać numer na priv do Jatczaka, zaaktualizuje sobie. Dzięki.