Wyściółka klapy silnika w Polonezie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Moja wyściółka po 10 latach ma dosyć. Sypie się cała i wygląda tragicznie. Czy udało Wam się coś takiego kiedys kupić ? Czy może w ogóle wywaliliście to w cholere ? Jeżeli tak to czy jest dużo głośniej ?

Jak bedzieszz kupował to polecam tą od plusa - większa, ma inna budowę i ładniej wygląda. Na giełdzie kosztowała chyba 20 ztea

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

czyli da się kupić ? bo mi w każdym sklepie mówia żebym zapomniał !

Ja na jkims zlomie kupilem za 10 zl prawie nowa, tylko starego typu. Najgorsze bylo sciagnac stara. Zaloz jakies rekawiczki i poloz cos na silnik.

Mi po remoncie blacharz nie zalozyl tego i w pierszym lepszym sklepie (zdaje sie na ursynowie przy megasamie) kupilem za 25zl razem z zapinkami

pozdr

A ja wywaliłem starą matę w diabły, bo była już nieźle porwana. Teraz jeżdżę bez osłony - trochę bardziej słychać pracę rozrządu, więc jeśli nie jesteś podatny na klimaty typu "ojejku-jejku, moje biedne zaworki tak głośno klepią" , to polecam wywalenie osłony i jazdę bez niej. O efektach ubocznych nic mi nie wiadomo.

ja bym to wywali, do niczego to nei jest potrzebne, a az tak bardzo nie tlumi halasu, w poprzednim poldku to sie spalilo, a w obecnym caro jest nadpalone wiec dla swietego spokoju to wyrzuce

ewentualnie mozna zrobic sobie to wytlumienie z koca gasniczego

Cytat:
2004-10-28 22:19:45, Samael pisze:
ewentualnie mozna zrobic sobie to wytlumienie z koca gasniczego

Robiłem tak jak musiałem kiedyś żukiem jechać do lublina zapodałem koc gaśniczy (azbestowy) na silnik i jazda...
Było o wiele ciszej

A ja sie nie zgodze ze nic nie daje u mnie znaczaco mniej bylo silnik slychac w autku ....

pozdr

Wow - znalazłem. Wszystkich zainteresowanych Gdańszczan zapraszam po maty do Pani Radeckiej - koszt 22 złote

[ wiadomość edytowana przez: jarbar dnia 2004-11-06 10:13:11 ]

Cytat:
2004-11-06 10:06:50, jarbar pisze:
Wow - znalazłem. Wszystkich zainteresowanych Gdańszczan zapraszam po maty do Pani Radeckiej - koszt 22 złote

Plusowskie ? Jeżeli tak to jestem kolejnym jej klientem - ciekawe kiedy będą dostępne w tym sklepie zniżki klubowe

Jak Plusowskie to ja tez biore, bo za ten badziew ktory jest w starych Poldkach nie dal bym tyle

Jak są po 22 zł to też wymienię-moja praktycznie uległa destrukcji.
Ciekawe czy ma wygłuszenie przegrody-u mienia zostały szczątkowe ilości na przegrodzie

Niestety nie pytałem czy plusowskie - napisane jest jedynie ze "Mata wygłuszająca - Polonez". Nie widze wstępnie różnicy między ta co miałem a tą nową ale i tak myślę, że warto było.

Cytat:
2004-11-06 13:58:42, jarbar pisze:
Niestety nie pytałem czy plusowskie - napisane jest jedynie ze "Mata wygłuszająca - Polonez". Nie widze wstępnie różnicy między ta co miałem a tą nową ale i tak myślę, że warto było.

Stara to jest szmata a nowa jest sztywna odpowiednio wyprofilowana - taka sama jak w autach "zachodnich"

Ja mam auto zachodnie,bo ze Szczecina!

Na auta zachodnie raczej nie patrzyłem pod tym kątem - ale ta jest chyba jednak szmatowata - ale i tak świetnie wygląda taka nówka Carniutka, czyściutka, kupiłem sobie tez nowiutkie zapinki. Wow, juz się cieszę na wymianę bo z tej starej leci mi ta okładzina na silnik.

Ostatnio na zlomowcu widzalem jeszcze starego tupu ale taka "ceratowata" jak ma Lazik - gosciu chyba chcial 3 zl

Ta cerowata jest wytrzymała-nie wiem czemu później dali tą szmatę.

Musimy chyba je pooglądać żeby mieć jasność. Ta moja nowa jest od strony silnika pokryta takim sztywnym czarnym materiałem, taką samą mam teraz i po latach tenże czarny materiał jest już przepalony i odpada płatami ALe oby ta nowa wytrzymała tyle samo to będzie dobrze Więc może o to chodzi jeśli piszecie o ceratowatym ?