Jak odczytywać wartości z analizatora spalin.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Właśnie znalazłem w necie bardzo ciekawy artykuł o odczytywaniu tego co pokazuje analizator spalin , myślę, że wielu z nas może to być przydatne. Pasowałoby to wrzucić do WW ale trzebaby zapytać o zgodę autora (tak myślę). Póki co jest link, naprawdę bardzo ciekawa i pouczająca lektura (przynajmniej dla mnie )4 gazy

Rewelacja

...tylko nie rozumiem (Danek HELP) czemu zbyt uboga mieszanka produkuje podwyższone ilości HC?

No tak na moje oko to zbyt uboga mieszanka powoduje wydłużenie procesu spalania i w efekcie niespalenie całego paliwa, lub wypadanie zapłonu i również niespalenie paliwa, a co za tym idzie jeśli katalizator (jak jest) sobie z tym nie poradzi to te węglowodory są wychwytywane przez analizator i wykazują wzrost HC.

Zgadza się, z tego co piszą uboga się o wiele dłużej spala.... bardzo ciekawy cały serwis z artykułami...

Szkoda ,ze analizator jest tak drogi bo można by się było pobawić w domciu , a u mechanika niechcą mi się dać pobawić

Też se tak pomyślałem, tym bardziej , że mam też kabelek i program do swojej gazowni