MotoNews.pl

Stale działające ogrzewanie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam !

Mam mały problem nawiewem zimnego powietrza, stale podaje mi ciepłe powietrze pomimo przesunięcia suwaka do samej góry - w zasadzie to nie bardzo potrafię zrozumieć logiki działania tych nawiewów, np. nie da się zupełnie wyłączyć nawiewu - gdzie szukać przyczyn ?
Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Najprawdopodobniej przycina sie zaworek nagrzewnicy. U mnie jest tak samo, musze go recznie domykac (w komorze silnika). Albo zalamala sie linka (a raczej drut) sterujaca zaworkiem - najczesciej dzieje sie to w okolicy dzwigni. Nowy zaworek kosztuje 25-30 zl.

Cytat:
2004-10-08 07:09:35, crazy pisze:
(...) gdzie szukać przyczyn ? Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Zapoznaj się z tym tematem :

Ogrzewanie i wentylacja

Lepiej się ciesz że masz ogrzewanie

Ja mialem to samo ciegno spadlo z zaworka i nie wyciagalo tloczka, mialem tylko zimne . Wnioskuje, ze nie wiesz gdzie zaworwk znajduje sie w komorze silnika po lewej stronie, nad kolektorem, na stojaku przykreconym go silnika. A nawiew mozna "wylaczyc" zamykajac wszystkie klapki w samochodzie

To zalezy jaką kolega ma wersje Caro 93 - szeroką czy wąską? Zaworek moze byc albo tam gdzie napisał Athrarvan (w szerokim) albo pod konsolą przy nagrzewnicy (w wąskim). ? Jeśli zaworek jest pod maską to pół biedy jak pod konsolą to troche jest zabawy z jego ewentualną wymianą.

Powiedzialby, ze nawet wiecej niz troche . Miejmy nadzieje ze jest pod maska i tylko rozlaczyl sie z ciegnem...ale wydaje mi sie ze to bedzie to

Cytat:
2004-10-09 09:17:40, Athrarvan pisze:
A nawiew mozna "wylaczyc" zamykajac wszystkie klapki w samochodzie

dokładnie, a żeby całkowicie nawiew wyłączyć to po to jest ta wajcha z zieloną strzałką ..