| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
boogie LOB SYMPATYK M6 warszawa | 2004-09-30 11:56:55 a co z mostem .....?
Ta tym co masz za długo nie pojeździsz... |
PiotrS LOB WETERAN ![]() LO016 Gdańsk | 2004-09-30 12:06:50 Jest możliwe. Przecież on w Omie A siedzi.
Bierz tylko jeszcze most i elektronikę i duzo pracy Cie czeka ale chyba warto. Npisz cos wiecej ile kosztuje jaki stan moze nr? |
DrA eS ... | 2004-09-30 12:09:36 Zaczalbym od sprecyzowania pojecia "silnik od lotusa".
Nastepnie : czy jest to kompletny silnik z osprzetem, sprezarkami, intercoolerem, wiazka i komputerem ?? Nastepnie : czy zdajesz sobie sprawe ( o ile jest to C36GET ) z tego co to jest za silnik i ile to kosztuje ( i bynajmniej nie o zakup mi chodzi ) ?? Nastepnie : czy stac Cie na zamontowanie odpowiednikow ukladu zawieszenia, hamulcow i przeniesienia napedu analogicznych do montowanych w Omedze Lotus. I na koniec : jesli budzet to wytrzyma to jest to jak najbardziej mozliwe. I nawet podam Ci namiary do firmy ktora sie tego podejmie i nie spierdoli. Calosc mysle, ze w 30.000-40.000zl sie zamknie. Bez kosztu zakupu samego silnika. POzdrawiam |
boogie LOB SYMPATYK M6 warszawa | 2004-09-30 12:10:35 no i oczywiscie kwestia układu jezdnego.
Przy takiej mocy, hamulce do wymiany. Generalnie może być bardzo ciekaaaawie. |
DrA eS ... | 2004-09-30 12:34:19 Hehehe... bardzo optymistycznie liczylem.
Heble : 5000-10000zl Zawias : 5000-10000zl Most + wal : wal na zamowienie, most na zamowienie.. produkcja jednostkowa... wg mnie 10.000 nie starczy Robocizna : zapewne jedyna firma w Polsce co wogle Lotusa miala pod kluczem : 10.000 jak nic peknie Tak to widze. Zawsze mozna pojechac do nadwornych rzezbiarzy szybkich z SSS i dac se wsadzic jakies druciarstwo pod maske. Ale chyba nie o to chodzi. |
PiotrS LOB WETERAN ![]() LO016 Gdańsk | 2004-09-30 13:47:34 A mnie się zdaje, ze to silnik nie do Lotusa.
Ślędzę ten rynek już bardzo dlugo i jak nie jest kradziony to musi kosztować powyżej 3 tys euro do tego skrzynka i wał. A jesli jets tańszy to znaczy nie legalny, a jak nie legalny to szybko się wyda, bo takie auto/silnik jest rozpoznawalne. I można szybko znaleźć prawowitego właściciela. I ostatnia opcja- to są jego ostatnie podrygi więc szybko jeździć nie będzie a koszt remontu ......? Najtańszy jaki teraz jest to 15 tys euro, legal. Za 11 tys mozna mieć bez prawa rejestracji, kij wie dlaczego. No jest jeszcze parę tanich i zajeżdzonych około 12 tys euro. |
alpha Wegrow | 2004-10-05 21:29:43 moze delikatnie sprecyzuje... silnik nie wiedaomo czy juz nie jest zjechany gdyz lezy sobie sam ze skzynka co wiem to tyle ze pochodzi z rozbitej omegi lotus i o moscie nie ma co marzyc... a cena 3000 euro jest autentyczna |