Dalecy krewni naszych ładzianek

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
No może nie az tak dalecy Ci krewni ale zobaczcie jak wyglądają Seaty z rodziny fiata 124, któe startują tam obecnie w rajdach historycznych samochodów - Wynalazłem znowu niezłe strony ( tym razem hiszpańskie ) - i co??? I okazuje się ,ze jeździ tam naprawdę dużo seatów 124 - prawie identycznych jak nasze 2101,2103czy 2105 - tyle,że wszystkie bez wyjątku maja inne silniki i kwadratowe lub prostokąkne swiatła( akurat w przypadku 2105 różnice w wyglądzie są niewielkie.

[ wiadomość edytowana przez: Pawel_66 dnia 2005-05-14 21:48:13 ]

Ehh nie mogę wkleić fajnej fotki Ale możecie to poogklądać na www.rallyclassics.orgklasyczne seaty w hiszpańskich rajdach starych samochodów
w każdym razie jest to tutaj - nie wieczemu mi się nie udaje na motonewsa wsadzić ostanio fotek - ale z tego widzę nie tylko mnie

http://80.32.113.217/rallyclassics/Foto/Photo.aspx?album=CostaBravaHistoric_II&photo=Dorsal_15

[ wiadomość edytowana przez: Pawel_66 dnia 2005-05-14 21:55:52 ]

Może dlatego Leszek uczy się hiszpańskiego???? W sumie ciekawe byłoby dowiedzieć się np. czegoś o ich sposobach na zawieszenie , czy układ kierowniczy...

awias przedni jest identyczny - wczoraj rozmawiałem na gg z peraną z Youngtimer.pl , który ma takiego seata i włąsnie szuka przedniego zawiasu od ładzianki.
krakowski seat - niedługo podobno wyjedzie z garażu- wtedy będzie okazja do porównań
paweł

No to skoro się uczy, to może poleci coś - jakieś książki? Płyty do nauki?
Poza tym...fajna ta łada

A co do wklejania zdjęć Pawle zapomniałeś, że zdjęcie to nie skrót do strony - tu trzeba wklejać skróty obrazków, a nie stron - a nie zawsze adresy stron są adresami zdjęć

No kurcze - wydawało mi się ,że wkleiłem to do obrazka No ale - dzięki leszek za pomoc jak zwykle

Mój hiszpański - dawno go nie używałem. Jakiś rok prawie. Musze jechać do męża mojej kuzynki sobie z nim troche pokonwersować.

A setay przepiękne - reflektory jak w polonezach lux. Ale kiedyś już był jakiś temat o tych seatach - nawet chyba Paweł go założył

Cytat:
2005-05-14 22:15:31, Pawel_66 pisze:
No kurcze - wydawało mi się ,że wkleiłem to do obrazka No ale - dzięki leszek za pomoc jak zwykle

hehehe chyba dzięki zaxiu a nie leszku
paweł żeby wkleić takie zdjęcie musisz kliknąć na oryginalne lewym klawiszem myszki a następnie przejść do właściwości...tam bedziesz miał adres obrazka któy kopiujesz.....twój bład poległa na tym że skopiowałeś cały adres strony ze zdjęciem a nie adres zdjecia....

fajne te seaty

A poleciłbyś coś dla początkującego?
Bo tam chyba przyjdzie mi pracować

haha - faktycznie Dzieki zax Ale ktoś juz chyba mówił ,że się można pomylić przez tą Waszą wspólną fotkę
A oto jeszcze jedna

Silnik Seata 124. (bardziej przypomina Fiatowski.

No racja racja -napisałem ,że poza silnikami wałek w kadłubie...to zdecydowanie gorsze rozwiązanie niż w ładzie - ale oni tam wsadzali chyba też dohc

Wsadzali, ale tak jak i my wsadzamy DOHC.

No coraz bardziej mi sie podobają te Seaty.

Eee nie wiem... ale to chyba fabryka wsadzała tam nowsze i mocniejsze silniki Leszek

Z tego co się doczytałem na jakiejś hiszpańskiej stronie to w serii były te silniki z wałkiem w bloku. A wszelkie DOHC to już indywidualne przekłądki z 131/2. Ale moge sie mylic - musze jeszcze poczytać ::

Tutaj małe podsumowanie klasycznych seatów. Jednak wsadzali tam klasyczny silnik 1200 (60KM) potem wsadzali silnik 1430 cm3 i 1600 i 1800. A w ogóle to sami sobie zobaczcie

[ wiadomość edytowana przez: Leszek_Gdynia dnia 2005-05-15 00:30:06 ]

Ta,wałek w bloku ale wał korbowy juz na pieciu panewkach a nie trzech jak w DF-ie.
Takie cos pomiedzy silnikiem DF-a a tym z Łady.

Extra strona Leszek - przegląd silników dość rozległy - mnie się podoba ten beżowy

Malowany pasek - jak w tej łądzie z Lotusa A zobaczcie jeszcze tego czarnego na drugim planie

[ wiadomość edytowana przez: Pawel_66 dnia 2005-05-15 09:45:22 ]

Hehe - zobaczcie na dział Multimedia- chłopaki z seata chyba też widzą proste pokrewieństwo z ładziankami - bo można sobie sciągnąc filmik p.t. lada_Raider naklręcony chyba w Finlandii
)Paweł