Swiatlo mijania

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
koledzy jestem nowy i swierzy jak salata , zakupilem wymazonego df i wszystko cacy na GAZ ITP ale jest 1 problem , jak wlaczam swiatla dlugie to pali sie wszystko w pozadku , halogeny dlugie i mijania ,jak przehodze na mijania niepali sie prawy halogen i prawy mijania ,pala sie normalnie postojowe -co jest grane bezpiecznik h sprawdzalem i zreszta wszystkie inne tez ,prosze o pomoc

Z tego co zrozumiałem piszesz tu o 3 światłach:

-krótkie
-długie
-dodatkowe halogeny

zatem:

1. Zgodnie z polskimi przepisami halogeny (a dokładniej przeciwmgłowe) nie mogą palić się razem z długimi...
2. Jeśli chodzi o to że nie masz jednej strony "krótkich" to na 90% jest to wina skrzynki z bezpiecznikami... przeczyść wszystkie styki kabli wchodzących/wychodzących z niej... (przerabiałem to u siebie - 2 godziny sprawdzałem wszystko aż doszedłem do tego... )

mi sie kiedys podobnie robilo jak same to dzialaly a z innymi nie - wina okazala sie masa, a raczej jej brak., tzn masa byla, ale za malo, kabel byl podkrecony pod brudna srube w konserwacji zamalowana farba, i nie stykalo dobrze. wiec jak byly same - to cacy, a jak z innymi, to albo ktores nie dzialalo, albo przygasalo slabiej... wiec sprawdz tez mase... no i oczywiscie bezpieczniki i przekaznik tez.