Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() harcerz_PN Miłośnik FSO Polonez Caro + Warszawa | 2004-10-01 09:27:29 |
PAGAN Wwa | 2004-10-01 09:39:04 kolejna rzecz, ktora udawadnia, ze czasy absudu nie byly za komuny, ale sa teraz. sugeruje wpisac w dowod rozmar opon! |
![]() malusi FSO1500 Gliwice | 2004-10-01 10:21:39 witam
Dziś (musze się pochwalić) wyrobiłem nowy dowód rejestracyjny a raczej zastępczy bo normalny na przyjść do 3 tyg., brak w nim nr silika ale co wcale nie jest tak że można sobie przekładać silniki bez problemów ponieważ kobieta w okienku powiedziała że oni i tak mają nr silnika w bazie danych więc przy każdy problemie będzie to sprawdzane. Jaki z tego wniosek silnik nie jest częścią wymienną jak by się komuś mogło wydawać. ponieważ po zakupie silnika należy jechać na przeglą tam podbiją wymiane silnika a potem trzeba pojechać do urzędu po wymiane dowodu rejestacyjnego. Tak to wygląda więc jest normalnie w naszym kraju czyli nie normalnie. |
![]() harcerz_PN Miłośnik FSO Polonez Caro + Warszawa | 2004-10-01 10:26:46
Dobrze powiedziane ![]() ![]() ![]() |
![]() danielewicz Miłośnik FSO 3BG Gdynia | 2004-10-01 10:32:58 Zgłosić zmianę silnika trzeba ale po co zmieniać dowód skoro i tak nie ma tam numerów silnika? |
![]() malusi FSO1500 Gliwice | 2004-10-01 10:37:35 ponieważ zmienią się numery które muszą wprowadzić do bazy danych a każda zmniana wiąże sie z wymianą dowodu |
![]() danielewicz Miłośnik FSO 3BG Gdynia | 2004-10-01 10:41:30 Ja rozumiem że w bazie danych się zmienia ale co się zmienia w dowodzie ![]() |
![]() szmyk Yaris III/IS300/ForTwo PL-FR/Marseille | 2004-10-01 19:54:09 Ja kupiłem kiedyś samochód , dostałem tzw. pozwolenie czasowe na 30 dni .Po 30 dniach okazało się ze na samochodzie siedzi zastaw bankowy którego nie było wbitego w dowód .Po długiej walce z poprzednim właścicielem oraz bankiem który rzekomo zdjął zastaw (trwało to ok 1,5 roku) okazało się ze w urzędzie w którym był porzednio zarejestrowqany samochód (inne województwo) mieli taki bajzel ze nieodnotowali jak im listownie bank przesłał 3 lata wcześniej usunięcia zastawu , a ja za dowód musiałem płacić tymczasowy 5-krotnie (każdy następny wystawiony lub przedłużony na kolejne 14 dni) to póżniej jak z wielkim trudem się to wszystko wyjaśniło musiałem znów zapłacić za nowe blachy ,nową nalepkę oraz dowód (pomimo tego ze przy pierwszej próbie rejestracji dostałem juz nowe wtedy blach stałe). To czy to jest noormalne ????? ![]() PS. W otrzymanym wkońcu dowodzie twardym pomylili mi cyfry w numerze silnika , i za ten ich błąd znów ja musiałem zapłacić , płacąc za wymianę dowodu . Poprostu ten kraj jest chory !!! Tylko chodzi im o to zeby jak najwięcej kasy z ludzi wydrzeć !!!! |
![]() zenolop Polonez1.4 16V DOHC Warszawa | 2004-10-03 13:58:14 Polska rzeczywistość przerosła wizje Orwell'a. Ta banda czuje się tak bezkarna że brak słów. To nowotwór na organizmie żywym... |
Berecik Miłośnik FSO Ford Mondeo Szczecin | 2004-10-03 14:40:29
Święte słowa panie. Operacje usunięcia choroby przeprowadza się co cztery lata podczas wyborów powszechnych. Tylko problem w tym co dobre, stary dobrze znany rak, czy nowy syfilis ? ![]() |
![]() sterciu Miłośnik FSO ![]() wypożycz kampera !!! dolnyśląsk lub wielkopolska | 2004-10-04 00:13:28 W piątek byłem z kumplem w urzędzie wbić w dodód rejestracyjny instalację gazową (za moich czasów jak zakładałem gaz okręgowa stacja kontroli pojazdów mi wbijała ) wystaliśmy się 3 godziny bo było jedno okienko do wbijania gazu , wydawania zatrzymanych dowodów i wyrejestrowania pojazdów i okazało się ze zeby dostać w dowodzie pieczątke ze ma gaz musiał cały dowód wymieniać zeby tylko dopisać "GAZ" przecież to jest paranoja , po.....liło ich za głópie trzy litery w dowodzie 34 zł. dodatkowo trzeba było zapłacić . I jeszcze nie wydali mu nowej wersji dowodu (bo podobno od piątku jest nowy blankiet na dowody (unijny chyba)) tylko stary bo stwierdzili ze gaz narazie wydają na starych blankietach bo muszą je wykorzystać , a na nowy niedługo będzie musiał sobie wymienić. Głupki rządzą i jak tak dalej pójdzie to niedłu za każdy wpisany wyraz w dowodzie będzie trzeba dodatkowo płacić po 10 zł. ![]() |