Temperatura

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam ponownie,

Mam pytanko czy temperatura na wskaźniku na desce rozdzielczej powinna być na połowie a po dobym przyciśnięciu i w korkach troszeczkę przekraczać połowę czy może coś mi walneło.
Samochodzik bardzo szybko się zagrzewa jakiś 1 km i jest połowa na wskaźniku. Nigdy jeszcze nie skoczyło dalej jak troszkę za połowę ale troche się martwię. Przewody od termostatu i dolny przy chłodnicy są gorące może czujnik temp. padł bo wskazówka często przy połowie posówa sie skoksmi ???
Jeśli coś wiecie czy mieliście podobny motyw to plz. o odpowieć

Pzdr.
Andrzej
E30 325i Turing 89r.

wskazowka w polowie to norma, tak ma byc. u mnie max temperature jaka widzialem to wskazowka przekroczyla polowe skali mniejwiecej o swoja grubosc czyli minimalnie. u mnie tez dosc szyko uzyskuje wlasciwa temperature mysle ze max po 2 km.

HEJKA
ja tez mam tak czasami ze mi temperatura wskakuje powyzej polowy................ale zaznaczam ze tylko czasami jak mu wcisne ale zaraz powraca do swojego stanu czyli do polowy jak wlacze klime to mi sie przegrzewa ale cos tam mam porabane jeszce nie sprawdzalem nie mam kasy
hehhehehe
narka

siema ja mam podobny problem ale mi grzeje sie jak stoje w korkach jak jezdze to nie moze termostat ci padl plyn pewnie masz.tylko ja niemam oslony na wiatrak ale mi tez chyba padl nowy do 316 kosztuje 48zyla

mitrix masz dokładnie tak jak u mnie. ja jestem pewien swojego układu chłodzenia bo nowy termostat, nowy płyn, visco, układ odpowietrzony więc to prawidłowe objawy. stojąc długo w korku i jak jest upalnie wskazówka delikatnie przechodzi za połowę, maksymalnie na godzinę 13:30. podczas normalnej jazdy jest tak gdzieś mniej więcej na godzinie 11:30. więc wnioskuje że u ciebie jest wszystko ok.
pozdrawiam

Spox,

Dzięki wszystkim

Pzdr.

Andrzej
E30 325i Turing

jak nie idzie dalej to wszystko w porządku ale w moim 325i e36 jak dojdzie do środka to staje i czy to korek czy niewiem jakie katowanie stoi i niedrgnie