MotoNews.pl
8 Karoseria DF125P + papiery (69117/27) - PT

Karoseria DF125P + papiery

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam pytanie..?
Mam zamiar kupić karoserie z df125p, tylko gościu co chce sprzedać ma dowód rejestracyjny a nie ma umowy kupna sprzedarzy bo gościu zmarł, i została buda po gościu
Czy tę bude od df można zarejestrować na podstawie dowodu czy nie ma takiej opcji...
Czy tylko pozostaje podmienić części blachy - podłoga ,drzwi..itp.

Uściślij. Auto jest zarejestrowane na poprzedniego właściciela? Przed tym co ma go obecnie?

musisz sporzadzic umowe z nieboszczykiem. proste.

Cytat:
2004-11-05 18:16:43, Grzech pisze:
Uściślij. Auto jest zarejestrowane na poprzedniego właściciela? Przed tym co ma go obecnie?

Tak.

Cytat:
2004-11-05 18:18:29, PACAN pisze:
musisz sporzadzic umowe z nieboszczykiem. proste.

i jedyne konkretne-inaczej będziesz się 9* z urzędasami tak jak ja przez kilka lat

Cytat:
2004-11-05 18:52:31, daniel pisze:
i jedyne konkretne-inaczej będziesz się 9* z urzędasami tak jak ja przez kilka lat

To jedyne będzie pociąć na części i przełożyć do mojego..??

Spokojnie. Nie będzie trzeba.
Ten gosciu co Ci je chce sprzedać powinien spisać umowę z nieboszczykiem z datą za życia zmarłego. Potem Ty z nim podpisujesz umowę, bierzesz tę aktualnego właściciela z poprzednim oraz swoją i z dwoma umowami i dow. rejestracyjnym idziesz do urzędu. Powinno się to dać załatwić.

Cytat:
2004-11-05 19:03:02, Grzech pisze:
Spokojnie. Nie będzie trzeba. Ten gosciu co Ci je chce sprzedać powinien spisać umowę z nieboszczykiem z datą za życia zmarłego. Potem Ty z nim podpisujesz umowę, bierzesz tę aktualnego właściciela z poprzednim oraz swoją i z dwoma umowami i dow. rejestracyjnym idziesz do urzędu. Powinno się to dać załatwić.

A jeżeli gościu by się dygał ,to pozostaje podmiana niektórych części blachy..Tak..?

A ten gościu jest synem nieboszczka, albo coś bo jeśłi tak to nie ma najmniejszego problemu przy sprzedaży i przerejstrowaniu, gościu od którego wynajmuje garaz sprzedał tak auto ojca po jego smierci.

nie kombinuj z wymiana blotnikow, hehe, kiedy mozna to bez spawarki zalatwic.

Chyba widziałem tego fiata na Allegro, dokładnie ma wygląd Paganowej patelni z przed remontu jeśli chodzi o kolor, z tą róznica nie ma tam prawie grama rdzy nie licząc lekko uszkodzonych drzwi pasażera (tak jak u pagana po remoncie), reasumując z papierami czy bez wart jest zainteresowania, a umowę w razie czego najlepiej sfabrykować, grunt że jest dowód, to już dużo.