Komputer w instalacji Lovato

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Mam jeszcze jedno pytanko. Czy nie można ustawiać ręcznie takiej instalacji gazowej. Chodzi mi o wyregulowanie dawki gazu. Poza tym wyczytałam na forum, ze przy takiej instalacji np. przy wymianie akumulatora lub jakichś remontach w aucie, będę musiała ponownie jechać na regulację komputerową instalacji. Jeśli to prawda to jestem załamana. W golfie miałam instalację BRC i byłam z niej zadowolona. Nie było problemów. Do tego wyczytałam, ze Lovato to dobra instalacja. Co jest z moją nie tak??? Sama już nie wiem. A czy ktoś może polecić jakiegoś dobrego gazownika w pomorskim województwie?

Pozdrawiam

Jak ja bym mial instalke z komputerem to bym sobie zalatwil program i sam bym regulowal. Ty tez mozesz tak zrobic.

pozdr

Cytat:
2004-10-06 18:00:13, thaniel pisze:
Jak ja bym mial instalke z komputerem to bym sobie zalatwil program i sam bym regulowal. Ty tez mozesz tak zrobic. pozdr

Tylko gdzie załatwić taki program. Z komputerem nie mam problemów, ale nie wiedziałabym jak to podłączyć do kompa.

Cytat:
2004-10-06 18:00:13, thaniel pisze:
Jak ja bym mial instalke z komputerem to bym sobie zalatwil program i sam bym regulowal. Ty tez mozesz tak zrobic. pozdr

Tylko gdzie załatwić taki program. Z komputerem nie mam problemów, ale nie wiedziałabym jak to podłączyć do kompa.
Poza tym mój gazownik mówił, że program sam ustawia i pokazuje czy to jest prawidłowe. Powiedział, że wszystko jest prawidłowe i tak musi być.

Taki program mozna oczywiscie kupic lub pozyczyc sobie na chwilke z eMula albo przy pomocy innego pozyczacza sciagnac

Kiedys mialem plytke z softem do lovato, lr i bog wie do czego jeszcze ale komus to dalem.

pozdr

Mam jeszcze kilka pytań. Sorki, że jestem taka ciekawska, ale muszę sobie radzić sama z tym g.....
Oglądam moje świadectwo homologacji i jest tak:
reduktor - Lovato
Elektrozawór gazu Lovato
Wielozawór Tomasetto
wlew gazu - Tomasetto
Zbiornik - Stako nr 468/5750
Jednostka sterująca AL - 700/P AGC

czy ktoś może mi wyjaśnić co to jest ta jednostka sterująca. Reszta to zdążyłam się zorientować, ze to nienajgorsze firmy. Załamuje mnie to komputerowe ustawianie. Nawet nie mam pojęcia co tam się podłącza do komputera.

Pozdrawiam

Cytat:
2004-10-06 18:48:42, Ilona31 pisze:
Jednostka sterująca AL - 700/P AGC

http://autronic.serveftp.net/website/engl_autronic/eng_prod_gas/eng_feedback/eng_index.html

Witam
Dzięki Payoo. Teraz wiem mniej więcej, co to jest. Mam jeszcze prosbę do forumowiczów. Poszukuję programu do instalacji Lovato. Podpowiedziano mi, ze mogę ściągnąć, ale w jaki sposób? Mój kochany mężulek wtedy ustawiłby wszystko po swojemu (jak wróci do domu, bo Go nie ma od dłuższego czasu). Szkoda, ze wcześniej nie wpadłam na to forum. Dużo więcej wiedziałabym o instalacjach przed montażem. No cóż.... trzeba uczyć się na błędach.
Pozdr.

Informacja dla Cromy: nie sprawdzałam jeszcze termostatu, ale sądzę, że jest ok, bo dość szybko leci mi ciepłe powietrze (a to chyba jest z tym jakoś powiązane, jak sądzę). W każdym razie teraz i tak przełącza się na gaz po przygazówce powyżej 2 tys. obrotów. Nie wiem jednak czemu tak śmierdzi gazem? Podobno to zależy od paliwa.

Ilona, Twój komp nie jest Lovato tylko Autronic AL700 i do tego potrzebujesz softu i kabelka. Jeśli masz znajomego elektronika to daj swoje namiary podeślę Ci schemat i coś jeszcze .

Cytat:
2004-10-07 14:48:52, Danek pisze:
Ilona, Twój komp nie jest Lovato tylko Autronic AL700 i do tego potrzebujesz softu i kabelka. Jeśli masz znajomego elektronika to daj swoje namiary podeślę Ci schemat i coś jeszcze .

Witam
Dzięki Danek za odpowiedź. Namiary wysłałam Ci na priva i maila.
Będę bardzo wdzięczna
A.... jeszcze jedno. To pewnie istotne - mam Passata 1993 rok, 1-pktowy wtrysk

[ wiadomość edytowana przez: Ilona31 dnia 2004-10-07 17:58:48 ]

[ wiadomość edytowana przez: Ilona31 dnia 2004-10-07 19:29:37 ]

No to teraz już powinnaś mieć wszystko