MotoNews.pl
9 Znaki rozrządu E30 325 ???? (65113/0) - PT

Znaki rozrządu E30 325 ????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Wiecie moze na które znaki sie patrzy ustawiając rozrząd w 325v12(model z kopułką na wałku rozrządu).Na kole zamachowym są dwa znaki : 0-z ,0-a. I na osłonie paska przy tym kole jest kreska-znak.Ale jest tez znak jak się ściągnie koło zamachowe na kólku na którym siedzi pasek.I mam problem na który z tych znaków patrzeć????!!!!!?????

najlepiej jest zobaczyc jak stary był założony. koło zamachowe? ty chyba nie z tej strony zabierasz się do rozrządu co potrzeba. zazwyczaj rozrządy ustawia się tak by znaki na kołach pokrywały się na znaki na obudowie lub były w jednej linii wzgledem siebie. w 99% przypadków znaki na kole muszą być pionowo w dół lub w górę. prawdę powiedziawszy nie widziałem jeszcze by na kołach od rozrządu było więcej niż po jednym znaku. rozrząd ustawiasz bez ściągania kół rozrzadu, no chyba że to jest łańcuch najlepiej zrób mi fotki i przyślij to ci wszystko objaśnię.
pozdrawiam

MARCIN_RADOM chodziło mi o kółko na którym chodzą paski klinowe na krawędzi tego koła są dwa znaki 0-z i 0-a,i te znaki odwzorowuje się do znaku na aluminiowej obudowie paska rozrządu.I jest problem bo wczesniej mialem ustawione na znak 0-z --- silnik chodził ale nie osiągał pełnej mocy.Ostatnio sie dowiedziałem że prawidłowe znaki znajduja się pod w/w kołem ---- jest kreska na wale korbowym i wycięcie trójkątne do odwzorowania.Ustawiłem na tych niby prawidłowych znakach i jest lipa-----silnik zapala ale nie wchodzi na obroty ,po dodaniu gazu gaśnie.Może coś wymyślisz na mój problem???