Mam i ja!!!!!! Efekty chiptuningu.....

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Dzisiaj się to dokonało, pojechałęm do JAcka Chojnackiego i zostawiłem Passata na zabieg pedicure..
Po półtorej godzince już wiedziałem.. w serii miał idealnie 150kM i 215Nm po załadaowaniu seryjnego chipa Vtechu wyszło 187kM i 285Nm..
Telefon do Vtechu i Krakusy cos podsypali do pieca no i wyszło końcowo:
191 kM i 308Nm!!!!!

Ale to auto zapierdala....
Wykresik załaczę jak go zeskanuję i ktoś go umieści na serwerze..

A ja tu się zastanawiam nad 60 konną astrą kombi....
Powodzenia Maćku!!!
Pzdr. P.

Gratki.

Ciekawe jak spalanie

Taaaaak moje podejście do aut zmieniło się dzisiaj diametralnie..
Przerażające jest to że ten samochód ma obecnie wyższe parametry od mojego Espero już przy 1200obr/min....

A tak jeszcze gwoli uzupełnienia to był to program a nie chip...

Teraz zawiecha i hamulce bo sie rozwalę....

gratuluje !! to jaki ty masz silnik ?? podejrzewam ze 1.8 T . A tak jako ciekawostka to ten sam silnik w USA ma 176 koni - nie wiem czego

Gratulacje Maćku

Ile kosztuje taki zabieg?
Czekam na jakieś jazdy testowe dla klubowiczów

Ciekawe ile będzie po wydechu??

a ja powiem tak 198km (aluminiowy dolot wersja wzmocniona) i to seryjnie bez przeróbek

Cytat:
191 kM i 308Nm!!!!!

Hehehe... za dlugo Passat seryjny nie pojezdzil COOL !!

PS. Wciagnalem ostatnio takiego dlubnietego na 180KM. Koles nie dowierzal i probowal jeszcze raz. Ale niestety 180 to za malo

Cytat:
2004-09-27 22:56:27, MaciekGT pisze:
Taaaaak moje podejście do aut zmieniło się dzisiaj diametralnie.. Przerażające jest to że ten samochód ma obecnie wyższe parametry od mojego Espero już przy 1200obr/min.... A tak jeszcze gwoli uzupełnienia to był to program a nie chip... Teraz zawiecha i hamulce bo sie rozwalę....

A możesz mi wyjaśnic czym sie różni program od chipu. W każdym aucie jest tak ze chip to poprostu pamięć Eprom lub EEprom do której wgrywa zie zmieniony program. Wiec czy zmienili ci program czy chip to znaczy to samo.

Cytat:
2004-09-28 01:50:24, Tomek-Mydlowski pisze:
a ja powiem tak 198km (aluminiowy dolot wersja wzmocniona) i to seryjnie bez przeróbek

198KM
Wiec co to bedzie 525i czy 325i. Jesli mam poradzic to kup 525i jesli zalezy ci na komforcie. 325i nie jest tak komfortowe ale za to odejscie ma lepsze oraz jest tanszy w uzytkowaniu. Jeśli chcesz 525i to polecalbym lepiej 535i Koszty utrzymania takie same tylko spalanie ok 2L wiecej ale wyposazenie lepsze i oczywisie prowadzenie samochodu.

koza007...
chipowanie - to wymiana seryjnej kości na nową z oprogramowaniem,
program - oznacza że nowy soft jest wgrywany bezpośrednio na kość seryjnego chipa....

DrA - mam nadzieje że jak wydech zrobie w Eltecu to kolejnie kilka procent przybędzie i w sumie ze 210kM i 330Nm będzie.... wtedy zobaczymy czy wystarczy na Twojego Opelka....

Cytat:
DrA - mam nadzieje że jak wydech zrobie w Eltecu to kolejnie kilka procent przybędzie i w sumie ze 210kM i 330Nm będzie.... wtedy zobaczymy czy wystarczy na Twojego Opelka....

Przykro mi Macku to stwierdzac ale niestety poprzeczka idze do gory V8 zbliza sie milowymi krokami Ganianiem Passatow pewnie bedzie zajmowal sie nowy wlasciciel Opelka

pyrekcb - 60 KM zamęczy Ciebie, a Ty zamęczysz te 60 KM. Kup coś innego jeżeli kasa pozwala, nawet starszy używany (można wyszukać) ale ,,do jazdy''.
Pozdr.

PS. O Oplu mam złą opinię jeżeli chodzi o trwałość i niezawodność.

Za ile idzie Opelek???
Powiedz coś rokujacego nadzieje

35.000

A co Masz w planach po oplu ??

Cos wiekszego i mocniejszego. Jakies V8. Pewnie skonczy sie na Audi. A Moze znajde Omege 5.7V8... moze jakiegos Holdena... ale obawiam sie, ze na naszym kontynencie to kilkadziesiat/kilkaset sztuk tego jezdzi tylko.

Cytat:
2004-09-28 08:54:15, MaciekGT pisze:
koza007... chipowanie - to wymiana seryjnej kości na nową z oprogramowaniem, program - oznacza że nowy soft jest wgrywany bezpośrednio na kość seryjnego chipa.... DrA - mam nadzieje że jak wydech zrobie w Eltecu to kolejnie kilka procent przybędzie i w sumie ze 210kM i 330Nm będzie.... wtedy zobaczymy czy wystarczy na Twojego Opelka....

Maciek zejdź na ziemie... Szczególnie z momentem.

Wcześniej mówiłeś o bezpiecznym sofcie... A teraz idziesz ostro

Nowe turbo Ci się marzy ?

Zoltar ale o so chosi..??...
To jest bezpieczny soft, AFR był jak Pan Bóg przykazał, tirbina jest chyba na 1,2 bara a wykresik jest gładziutki, silnik chodzi pieknie równiutko.... po prostu mam dobry motor i tak wyszło..

[ wiadomość edytowana przez: MaciekGT dnia 2004-09-28 18:57:17 ]

EE... Panie Maciek... straszysz Pan tym momentem 300 moze i jest ale przez 500 obr.

A moj momencik plaski jak stol... jak sie zaczyna tak sie konczy Czyli dalej nie boje sie Passatow... conajwyzej kanape bede musial wyjac

Jakies Gtechy dawaj... ciekaw jestem co to potrafi. Albo czasy 40-150, 40-200. Taki maly competition na odleglosc