ANTYREKLAMA (Auto Centrum Gaz) !!! Uwazajcie na nich!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czesc...
niedawno (przed niecalymi 3 miesiacami) polecalem wszystkim Auto Centrum Gaz z Radzionkowa... pisalem jacy to oni sa mili... jaka maja fajna ...sprawna obsluge... itp...
Teraz w druga strone...
Po przejechaniu 5 tysiecy... mialem wybuch gazu... najpierw mi wmawiali ze moja wina bo kabli wysokiego napiecia nie wymienilem... i niby filtra... wszystko bylo jednak wymienione...
ale mowie nei bede sie spierac... wymienie jeszcze raz... powiedzili ze bez problemu wymienia mi filtr i ustawia odpowiednio...
no wiec pojechalem... po wymianioe uslyszalme jednak ze usluga kosztuje...
nie chodzi mi o ta kase... (bylo to tylko 30 zl) ale... o sam fakt... gdyz ialo to byc objete gwarancj... a tu zmienili nagle zdanie ze wina jest moja... zle uzytkowanie ...

Dlatego tez ... ODRADZAM ten punkt...
Oni tam sa mili tylko jak sie cos u nich zaklada... !!!!!!

Jak ktos sie nosi z zamiarem zlozenia instalki to wszedzie BYLE NIE w Auto Centrum Gaz Radzionkowie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pozdrawiam

ETomek

Dziwne. Ja akurat mile ich wspominam.
Na zakładanej u nich instalacji przejechałem przez rok już ponad 20tys.km. bez wymiany filtra gazu, świec i żadnych napraw oprócz 1 regulacji (gwarancyjnej). Instalacja spisuje się po prostu rewelacyjnie-jest bardzo dobrze zgrana z samochodem (średnie spalanie ok. 8-9 l/100km, mały spadek mocy, bardzo ładna i równa praca silnika), nie miałem z nią nigdy żadnych problemów. Kable zapłonowe wymieniłem (były od nowości) dopiero po przejechaniu 10 tys.km. na LPG, a świece wciąż mam jeszcze nie wymieniane (tzn. były wymieniane jak się gwarancja na auto kończyła czyli jakieś 50 tys. km temu).
Mam wielu znajomych z zagazowanymi autami i po rozmowach z nimi doszedłem do wniosku, że w moim Espero instalacja działa po prostu idealnie(jak na ta generację oczywiście).
Z tego co wiem to w Radzionkowie zakładało instalkę dość dużo taksiarzy (i to nawet z Krakowa), a oni raczej wybierają sprawdzone warsztaty.
Tym bardziej jestem zdziwiony, że tak Cię obsłużyli bo o ile dobrze pamiętam to chyba ja polecałem Ci ten zakład!
Poza tym części eksploatacyjne jak np. filtr gazu z reguły nie są objęte gwarancją (i to nie tylko w przypadku inst. gazowych), więc mieli pełne prawo aby policzyć Ci za ten element, i jego wymianę, chociaż regulacja powinna być już w ramach gwarancji.
Tak więc zanim zaczniesz oczerniać kogoś, najpierw upewnij się dobrze czy aby na pewno masz rację.

Ps.
Dodam jeszcze, że nie mam żadnego interesu w tym aby bronić dobrego imienia tego warsztatu.
Pozdrawiam. Tomek

[ wiadomość edytowana przez: tommi-j dnia 2004-10-14 12:28:17 ]

Pytanie do ETonka_GT.
Czy panowie od gasssu założyli Ci jakiś gwizdek, grzybek czy coś w tym rodzaju?

jesli chodzi o ten filtr to sam go kupielem i zalozyl bym go sam... ale mi powiedzieli dzien wczesniej ze to zrobia za darmo w ramach gwarancji... i ustawia tez za friko... bylo jednak inaczej...

dlatego wlasnei ta cala afera...

ja ich nadal ODRADZAM WSZYSTKIM!!!!!!!! Mili tylko jak im sie duza kase zostawia...

ETomek

Odp dla "kisztan"
... nic takeigo mi nie zalozyli...

kisztan: ja nie mam zadnych gwizdków i wszystko łądnie działa nic nie strzela. nawet bez pompy paliwa jeżdzi.

Cytat:
2004-10-14 21:35:56, _FGM_ pisze:
kisztan: ja nie mam zadnych gwizdków i wszystko łądnie działa nic nie strzela. nawet bez pompy paliwa jeżdzi.

Poczekaj az strzeli a wtedy bez gwizdkow zobaczysz efekty pod maską

Cytat:
2004-10-14 21:58:20, koza0007 pisze:
Poczekaj az strzeli a wtedy bez gwizdkow zobaczysz efekty pod maską

Kto wie, byc moze i na masce

Cytat:
2004-10-14 20:58:45, ETomek_GT pisze:
Odp dla "kisztan" ... nic takeigo mi nie zalozyli...

Spaprali robotę.
Dobrze, że tylko tyle Ci sie stało.
Niech to będzie przestrogą dla tych którzy uważają tak jak _FGM_
Cytat:

Reszte dopowiedzieli koledzy Koza0007 i QLogik

to i moze ja się wypowiem !! popieram Auto gaz centrum jest DO KITU !! na szczęscie uczyłem się na błędach sąsiada a nie na swoich !!. policzyli mu za instalke z kompem / super cena itp / ale kompa zapomnieli zalozyc )). i ogolnie strasznie narzekał słyszłem to od kilku ludzi ze robią w balona !! jak zakładach to same usmiechy ale przyjedź po coś to . !! .

Ale to chyba wszędzie tak jest kolega w skodzie faworit / gaznik itp./ zakladal gaz u innego gazownika !! i urwali dysze wolnych obrotów !! jak pojechał z reklamacją to powiedzieli ze przywióżł starego grata a chce mieć nowego !!.

Ja na szczęscie nie narzekam na mojego gazownika !! ale też to zrobił tak na szybko !!! i na kazdym kroku marudził !! bo chciałem wlew we wlewie paliwa to podobno trzeba miec atest itp. !! nawet problemem było żeby przełącznik zostawił na kablach a nie montował ( zamontowałem sobie w drzwiach przy przycisku od klapy !! nierzuca się w oczy. )

to tak na tyle !!
pozdrawiam

Raffsa

no to widze ze nie jestem jedyna osoba z ktora ten zaklad w ten (chamski) sposob zalatwia interesy...

moze by tak jakis artykul w gazecie strzelic???

ma ktos jakies znajomosci bo tak samemu to chyba za duzo nie zdialam bo mi tego zapewne nie wypuszcza w swiat...

czekam na propozycje...

ETomek