Światło w bagażniku

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanie, może blache, ale nie znalazelem tego w wątkack.
1. Mam oświetlenie w bagażniku poloneza caro '94, ale lampka jest polamana i chce ja wymienic. Poszedlem do sklepu, Pani mowi, ze to lapka ze starego poldka, kiedy byla na slupku i ze w ogole nie dostaje takich. Czy ja w ogole mozna kupic? A moze ktos ma i chce sprzedac? Jesli nie, to pojade na zlom
2. Lampka dziala tylko wtedy, kiedy zapale swiatla - wniosek: kable ida z klosza lampy. Czy to standard w tym roczniku??

U mnie tak własnie jest, lampa działa wtedy gdy przynajmniej właczone sa pozycyjne, na mijania tez działa tyle ze rocznik mojego to 1986

Elo
U mnie działa też tylko ze światłami.
Pzdr

A co do nabycia takiej lampki, to najprosciej na szrocie, w sklepach ciezko, nawet bardzo ja dostac

To ja mam pytanko też odnośnie światła w bagażniku. Mój Caro z 96r. ma tak że światło w bagażniku zaświeca się w momencie otwarcia jakichkolwiek drzwi, a chciałbym zrobic tak żeby zaświecało się tylko w przypadku otwarcia bagażnika. Co i gdzie powinienem przełączyć?

Cytat:
2004-10-09 10:20:48, Darek_2003 pisze:
To ja mam pytanko też odnośnie światła w bagażniku. Mój Caro z 96r. ma tak że światło w bagażniku zaświeca się w momencie otwarcia jakichkolwiek drzwi, a chciałbym zrobic tak żeby zaświecało się tylko w przypadku otwarcia bagażnika. Co i gdzie powinienem przełączyć?

Założyć krańcówkę na klapę bagażnika (tak jak dla alarmów) i podłączyć do lampki. Najlepiej plus do lampki pociągnąć osobno i wtedy lampka będzie się paliła nawet bez włączonych świateł postojowych/mijania.

Krańcówkę mam, gdyż posiadam autoalarm, właśnie nie wiem czy można by ją też wykorzystać żebym nie musiał zakładać drugiej. A światło i tak się teraz świeci niezależnie czy mam włączone światła czy nie, tylko chodzi o to że zaświeca się w momencie otwarcia którychkolwiek dzrzwi, np z przodu, a chce żeby otwierało się tylko w moemncie otawrcia bagażnika

Wydaje mi sie ze masz polaczone to swiatelko z oswietleniem w podsufitowce dlatego tak sie dzieje. Jezeli masz lampke jak ja to z tylu sa 3 wtyki sprawdz czy masz na kazdym kabel moze zreszta wystarczy tylko zmienic pozycje wylacznika??
Napisz jeszcze, czy swiatlo oswieca sie takze jesli otwierasz tylko bagaznik?? I czy jesli otwierasz bagaznik oswieca sie swiatlo ww wnetrzu samochodu??

Cytat:
2004-10-09 10:15:29, MacioBA pisze:
A co do nabycia takiej lampki, to najprosciej na szrocie, w sklepach ciezko, nawet bardzo ja dostac

I nie musi to być wcale lampka od Poldka. Od 125 też pasuje.

Mi się zapala po otworzeniu bagaźnika ( prądzik pociągnołem z lampy na podsufitce ) o wiele wygodniejsze bo nie trzeba włączać pozycyjnych.
lampki te były montowane w starych poldkach w nad głowami tylnych pasażerów i w dolnej części deski rozdzielczej. Ale brakuje im tej metalowej części ( w którą się wciska tą lampkę ) którą przykręca się w bagaźniku do tej plastikowej części z głośnikiem

A w Caro plus jest taka ładniejsza zaokrąglona lampka, wiem bo tak mam, jest też ładna mała krańcówka i świeci też bez żadnych świateł.

a taka lampka u mnie od Plusa wkomponowana w plastik z tyłu nad głową pasażerów świetnie się sprawdza jak otworzy się jakiekolwiek dzrzwi i na dodatek ze ściemniaczem czasowym -full wypas jak w zachodnim wózku

Cytat:
2004-10-09 22:56:06, Goshky pisze:
A w Caro plus jest taka ładniejsza zaokrąglona lampka, wiem bo tak mam, jest też ładna mała krańcówka i świeci też bez żadnych świateł.

ona nie jest od plusa tylko plus ją odziedziczył po Atu i Caro'97 wiem bo taką mam i tez swieci bez zadnych swiatel, tylko raz sie na tym przejechalem jak zostawiłem niedomknięty bagażnik i jak nazajutrz przyszedłem do garażu aku był juz wyładowany..

U mnie (94r.) też jest tak że jak włączę tylko chociaż pozycyjne to mogę zapalić lampkę w bagażniku. Zastanawiam się czy nie zrobić lampki pod maską

GUMIS:Fajny patenty,jakie są koszty?
CAr:W Ładzie Samarze masz od nowosci pod maską

Cytat:
2004-10-09 11:11:18, Athrarvan pisze:
Wydaje mi sie ze masz polaczone to swiatelko z oswietleniem w podsufitowce dlatego tak sie dzieje. Jezeli masz lampke jak ja to z tylu sa 3 wtyki sprawdz czy masz na kazdym kabel moze zreszta wystarczy tylko zmienic pozycje wylacznika?? Napisz jeszcze, czy swiatlo oswieca sie takze jesli otwierasz tylko bagaznik?? I czy jesli otwierasz bagaznik oswieca sie swiatlo ww wnetrzu samochodu??

Z tyłu przy lampce mam dwa przewody. Gdy otweiram tylko bagażnik, zaświeca się równocześnie światło i w bagażniku i w samochodzie, tak samo dzieje się gdy otwieram drzwi dajmy na to kierowcy, czyli też świecą się obydwie lampki.

Cytat:
2004-10-10 01:55:00, gumis pisze:
a taka lampka u mnie od Plusa wkomponowana w plastik z tyłu nad głową pasażerów świetnie się sprawdza jak otworzy się jakiekolwiek dzrzwi i na dodatek ze ściemniaczem czasowym -full wypas jak w zachodnim wózku

Ja tam wkomponowałem dwie lampki od borewicza.

E tam, ja jak otworzę maske to mi się zapala w kabinie i w bagażniku, przebije ktoś , i pewnie jakbym podciagnał zasilanie pod maskę od lampki w bagażniku bądź podsufitki to bym miał oświetlenie pod maskę

w pierwszych Fiatach 125p tez było oswietlenie pod maską żadna rewelacja