[125]artykuł z WRC - Ostatni Mohikanin

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
w najnowszym WRC jest artykuł o kancie "MC" startującym ostatnio na polskich OS'ach - dla mnie bardzo ciekawy. a to, co cieszy mnie najbardziej, to fakt, że autor artykułu podszedł do tematu z entuzjazmem i przedstawił furę w naprawdę dobrym świetle.zrobiłem fotki artu (niestety nie mam skanera)
aha, czy ktoś może wrzucić fotki na jakiś inny serwer??bo na tym długo nie zagoszczą niestety
skan 1
skan2

kant1
kant2
zabieram sie za czytanie

no artykulik fajny czytalem, tylko ciekawi mnie ze gosc woli bez serva i ze z przodu ma wieksze kola niz z tylu. nawet go kiedys na osie widzialem tego kanta, gdzies pod otwockiem chyba juz nie pamietam/

na krakowskim pokazał klase jak sie chodzi bokami ludzie czekali na niego , oraz na krajnika i kopacza

super artykul

p.s. uspawalem linki na moj serwer, tam beda wieczne
http://www.gra.pl/zoltar/forum/kant1.jpg
http://www.gra.pl/zoltar/forum/kant2.jpg

Naprawde miło, że ktoś sie zainteresował tym Kancikiem...
Faktycznie jest rodzynkiem w rajdach, a poza tym na szacunek zasługuje to, że koleś nie jest sponsorowany i nie wydaje na każdy rajd 100 tysięcy złotych, a radzi sobie całkiem nieźle...
Może z czasem będzie przybywać takich ludzi w takich sprzętach na naszych trasach rajdowych...
Pozdrowionka

fajna bryka.klasyczny potworek.
Cytat:
tylko ciekawi mnie ze gosc woli bez serva i ze z przodu ma wieksze kola niz z tylu.

wieksze z przodu pozwalaja na lepsza trakcyjnosc,tzn.auto lepiej przejezdza po kamieniach i nierownosciach.a male z tylu poprawiaja przelozenie i auto lepiej przyspiesza.dlatego na szutry zaklada 14 bo nie potrzeba mu az takiej mocy .tak to wyglada moim skromnym zdaniem

hehe - typ jest ode mnie

Hm. Może się nie znam, ale myślałem, że Kant tak jak i Malec stracił już swoją homologację rajdową!
Czyżby do Pucharu PZMotu nie była ona potrzebna?
Bo jak tak to można by zbudować takiego A – grupowego malca i ruszać na odcinki specjalne!!
Kto wie może udałoby się zbudować taki silnik jaki pokazywał w którymś wątku Qba(silnik chłodzony cieczą, jakieś 45KM) i wtedy to można by się ścigać na serio!!

W PPZM mozna jezdzic wszystkim co bylo kiedykolwiek homologowane. Oczywiscie Maluch lub Kant startujacy w takiej imprezie musi byc przygotowany scisle w grupie A lub N, nie ma takiej dowolnosci przerobek jak w KJSach. Musi tez miec homologowane fotele i pasy a zaloga kaski i ciuchy. Na podobnych zasadach mozna startowac w RSMP autem z utracona homologacja, zglaszajac sie w klasie historycznej.

Maluchem mozna aktualnie startowac w KJS (klasa I), MPRC & MERC (klasa I), PPZM (N0 lub A0), RSMP (HS) i GSMP (HS-750).

Cytat:
MPRC & MERC (klasa I)

W MERC chyba tylko w jednej eliminacji - Słomczyn. Poza tym był (jest?) folkrace.

Cytat:
2004-09-29 23:57:15, maskekk pisze:
pod otwockiem chyba

Dokadnie jakos w kwietniu to będzie jak leciał mazowiecki.. ostatni odcinek pokonywał tempem iscie rowerowym (cos się skrzaczyło), z rozwalonymi drzwiami (w coś przyładował) i leciał na awariach ale brawa i siekierki dostawał od wsyztskich Mistrzowska furka

no nie ma sie co dziwic w koncu to jest 125p

Schwepes co to własciwie jest ten folkrace????

rallycross ktory odbywa sie w Toruniu cykliczni, bez wymaganych wszystkich homologowanych smieci w aucie

Cytat:
2004-09-30 12:53:13, Jesion128 pisze:
Schwepes co to własciwie jest ten folkrace????

coś jakby druga liga RC.. z tego co czytałem trochę wszystko podupadło bo zmienili przepisy i wymagane są jakieś elementy homologowane (chyba kombinezon?)

kalendarz na ten sezon:
PWS Folkrace:
Runda I: 25 Kwiecień - Toruń
Runda II: 11 Lipiec - Toruń
Runda III: 5 Wrzesień - Toruń

to jest niemiecki wyscig taczek,moze w tym wzisc udzial kazdy bauer, pilot siedzi na taczkach, o ile sie nie myle sa dwie grupy taczek jedno i dwu kolowe, w wyscigach po polu i szutrze stosuje sie ogumienie pompowane, a na asfalty, a tagze do prob na 1/4 mili ogumienie pelne

dokladnie lecial na awariach, bardzo efokownie pod mostem robil nawrote.

[ wiadomość edytowana przez: maskekk dnia 2004-09-30 14:07:03 ]

trzymam kciuki za goscia oby tal dalej

ZDJĘCIA z ostatniego rajdu Agapit jest tam troche fotek kanta w akcji.
A TUTAJ informacja prasowa po rajdzie.
[

[ wiadomość edytowana przez: layer dnia 2004-09-30 14:31:17 ]