Tarcze:(

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
hmm.....no i stalo sie po 260tys skonczyly sie tarcze hamulcowe jak je wymienic?skoro jakis pacan wymyslil przykrecic jazmo zacisku na imbusy?co za kretyn?zlamalem juz dwa klucze,jedna tarcza jest peknita,kuzwa ale mam zonka swoja droga tarcze ja nie zmienialem w tym aucie,a zobilem nim przeszlo 100tys km,moze to jeszcze pierwsze?nic ze miejscami maja po 4min grubosci ide dzialac moze cos splodze

Flexa i do roboty przeciez i tak sie do niczego nie przydadza

jedna juz odkrecilem

To gratulacje ja swoje wymienialem jakos 3 miechy temu i tez troszke napocilem

tylko okazalo sie ze tarcze do lucasa sa o 100% drozsze niz normalne tarcze 90pln klocki 93

oj oj będzie z tym ból, można zaatakowac imbusy jażma WD40, odczekac 30 minut lekko śrube jeszcze DOKRĘCIĆ i wtedy odkrecić ale wiem że często kończy się to połamaniem całego jażma (mechanik mi 2 razy pocisnął bzdury że jażma mnie się połamały a to kutafon sam połamał przy odkręcaniu) ale Życze ci powodzenia a tarcze masz pod Lucasy? czy Lockheed? jak Lockheedy polecam Brembo z klockami Ferodo nawet cene da się przeżyć

tarcze mam lukasa,sztuka 45pln jedna strona juz wymieniona jutro druga

No to ciężko tam masz!! Ale jeśli jutro będziesz dalej działał to może uda mi się jakoś ci pomóc!! A tak wogóle to patent jest nieprzeciętny z tymi imbusami!! Jak ci sie skończą imbusy to ja jutro przyjeżdżam, a wiesz że u mnie w bagażniku prawie wszystko sie znajdzie!!! 3maj sie!!

Załóż stare heble - będą hamowały bez naciśnięcia pedału hamulcka;D

Ja u siebie tez wymieniałem i tez śruby chociaz nie imbusy ciężko było odkręcić efektem jedna urwana i miałem duzo zabawy. Tarcze mam teraz brembo po 50 zł sztuka i jest super

U mnie w trucku chyba też 3a wymienić bo cały przód był czyszczony, nowe klocki itd a łapie różnie jak się naciśnie. Może to właśnie wina tarcz?

Cytat:
2004-03-23 22:58:10, trombocyt pisze:
Ja u siebie tez wymieniałem i tez śruby chociaz nie imbusy ciężko było odkręcić efektem jedna urwana i miałem duzo zabawy. Tarcze mam teraz brembo po 50 zł sztuka i jest super

Gdzie kupiłeś ??? Bo ja muszę zmienić to może też brembo wrzucę

ta...i tarcze juz wymienionetroszku bylo zabawy ale juz mam nowencje

Ale jak po wymianie fajnie hamowały!! Jak jechał na wstecznym to hamowały tylko przednie koła a jak do przodu to już tylko tylne!!! Jak dla mnie to możnaby to opatentować!!! Ale Alan dał rade i wszystko już chodzi OK!!! Do strat pomontażowych można zaliczyć jedynie podwórko które teraz wygląda jak poligon no i jeszcze rękę Alana bo elegancko sobie wylał płyn hamulcowy na ranę!!! Mówił że ciekawe doznania ale nie zamierzam próbować!!!

jakis Ty dowcipny hmm.....jaja byly (nie polecam naciskac pedalu hamulca jesli zacisk jest nie zalozonyjakos tloczki wyskakuja) ale szybkie dzialania pzyniosly poprawe sytuacji teraz juz wsio funguje

To ja nie moglem jednego tloczka w ladziankach wyciagnac to pojechalem do kolesia zeby mi sprezonym powietrzem dmuchnol w przewod. Omalo zycia nie stracil jak mu tloczek strzelil

z Łady powiadasz cóż ja tam nigdy nie lubiłem tych Ruskich sportów extremalnych

Cytat:
2004-03-24 09:12:03, bandzior pisze:
Cytat:

Proponuje sklep internetowy www.sklepmoto.pl cena bodaj 45 za sztuke, do tego Ferodo i staje jak wryty (bez skojarzeń ) Pozdr

Cytat:
2004-03-25 20:50:05, ZoMo pisze:
Cytat:
2004-03-24 09:12:03, bandzior pisze:
Cytat:

Proponuje sklep internetowy www.sklepmoto.pl cena bodaj 45 za sztuke, do tego Ferodo i staje jak wryty (bez skojarzeń ) Pozdr

Musze zobaczyc czy nie maja do lady to wtedy bym wogole mial heble ze asfalt bym rwal Tylko troche by musialy lezec bo jakby nie patrzec to miesiac maja.

Ja swoje tarcze kupiłem w sklepie w Gdyni DRAGON AUTO TUNING dom TOWAROWY CHYLONIA box 21