| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Julz Bydgoszcz | 2004-10-06 00:54:20 Mi też wpierdala dużo tego gazu,mam takiego passka.Pozdr |
sterciu LPG User wypożycz kampera !!! dolnyśląsk lub wielkopolska | 2004-10-06 16:11:54 Ja tam sobie sam gaz reguluje Jak byłem u gazownika to tylko na wymianę wlewu gazu bo sie naderwał. Jak mu powiedziałem ile mi pali to stwierdził ze spalanie mam poniżej normy poldka |
sterciu LPG User wypożycz kampera !!! dolnyśląsk lub wielkopolska | 2004-10-06 22:52:44 U mnie też niby komputerowo trzeba ustawiać . Ale oni za głupiią regulacje sobie tyle krzyczą ze postanowiłem sam sobie regulować . I komputer nie potrzebny mi jest , oni podłączają go bo sami bez tego nie umią dobrze wyregulować. |
sterciu LPG User wypożycz kampera !!! dolnyśląsk lub wielkopolska | 2004-10-06 23:05:29 Mi sie wydaje ze on jest za" dokładnie" wyregulowany. By trzeba było pokrętłem na przewodzie dolotowym do wtrysku (gażnika) przykręcić trochę (zmniejszyć dawkę). Może poskutkować . (W moim przypadku skutkuje w polonezie, straszny mół ale już te minimum chyba pali bo zawsze więcej palił niż po tym jak mu "śrubę" przykręciłem.) |
Ilona31 Bytów | 2004-10-07 13:20:24 Witam i dzięki za odpowiedzi, co do wyregulowania dawki paliwa. Ale powiedzcie chłopaki czy to możliwe, żeby ręcznie wyregulować? Gazownik powiedział mi, że tylko komputerowo można ustawić. Nic ręcznie!!!!!! Może ściemniał????
I jeszcze jedno. Pytałam o to, ale nikt mi nie odpowiedział. Czy w przypadku rozładowania akumulatora wszystkie ustawienia szlag trafia? Bo w takim razie mam gdzieś to cudo komputerowe, bo muszę znowu jechać do regulacji. Nie wiem jak mocny mam akumulator i co mi zacznie wyprawiać przy pierwszych mrozach, dlatego pytam. Pozdr. |
Danek Audi 80 B4 2.0 + LPG Ostrołęka | 2004-10-08 08:01:39 Sterciu, ale Ilona ma komputerek i krokowy, więc rzeczywiście regulacja polega na przeprogramowaniu kompa od gazu. Śrubkami na parowniku regulujesz tylko bieg jałowy i wstępne napięcie membrany II stopnia.
U Ciebie w Poldku pewnie nie masz kompa LPG i regulujesz sobie śrubą na dolocie, tylko uważaj bo jak będziesz miał zbyt ubogo to możesz się pożegnać z zaworami lub uszczelką. Lepiej jak mieszanka jest troszeczkę za bogata niż za uboga. Nie wiem jak jest po odłączeniu zasilania od kompa LPG w Autronicu, u mnie nic się nie dzieje (mam komputerek Lov"eco"). Ale nie sądzę, żeby się resetował. Trzeba by Cromy zapytać. [ wiadomość edytowana przez: Danek dnia 2004-10-08 08:04:45 ] |