Emblemat Daewoo

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Bardzo pilnie potrzebuję emblematu - napisu "DAEWOO" na tylną klapę Esperaka. Kupiłem auto jakieś 3 miechy temu bez tego znaczka i od tej pory bezowocnie poszukuję tego napisu. Wiem że to pierdułka, ale uwierzcie mi że mi na tym bardzo zależy (a raczej mojej żonie - to ona się uparła aby mieć firmowe auto . Pytałem i zamawiałem w różnych sklepach (ASO, internet itp.) Nigdzie nie mają a z internetu to mi przysłali ale do Lanosa a nie do Espero.
Tak więc jakby ktoś takowy posiadał to będę bardzo wdzięczny i hojny .
Sorry za zaśmiecanie forum takim drobiazgiem ale zrozumcie moją determinację.
Ewentualne oferty sprzedaży można słać na adres: anserkuba@op.pl.

Może któryś z kolegów którzy pozbywali się znaczków ma jeszcze gdzieś takowy napis

pewnie w Katowicach kupisz albo w Chorzowie (są tu 2 dobre firmy bogate w przeróżne elementa Daewoo)....ale to cholera trochę daleko...spróbuj tu: Internetowy sklep Daewoo...a jak nie to jak wchodzisz na espero.of.pl nad/pod ? banerkiem butik.pl jest następny sklep koreańców też

Dzięki za rady Bogdan1 ale obawiam się że w sklepach nawet internetowych takiego napisu nie mają. Na dowód tego powiem, że już wcześniej próbowałem kupić ten napis w "internetowym sklepie daewoo" i to oni właśnie przysłali mi napis do Lanosa zamiast do Espero! Gdy wysłałem do nich maila z reklamacją to mi po miesiącu odpowiedzieli, że podobno nie ma tych oryginalnych w magazynach fabrycznych i koreańce przysyłają właśnie takie zamienniki Była to o tyle dziwna i śmieszna odpowiedź, że jak już wcześniej wspomniałem ten przysłany mi napis to nie jest zamiennik do Espero tylko oryginał do Lanosa!!

eee...tam...myślę, że nie będzie tak źle!
Jak tylko będę gdzieś obok "dobrego" sklepa DU to zapytam...poproszę jeszcze HenBasa bo do Chorzowa mu bliżej coby zapytnął w JADARZ-e i już będziemy mieli jasność

Jakubus!

Miałem to samo. Po kupnie auta jeździłem równo 3 m-ce bez znaczka i każdego dnia czułem się jakbym jakimś szrotem śmigał. Wreszcie właśnie ze szrotu w Kępnie za chyba 35 zł otrzymałem eblemat z zamkiem do bagażnika. Wówczas naprawdę auto odzyskało swój oryginalny urok.

Szukaj w ten właśnie sposób. Polecam Autogiełda Dolnośląskaa z dowolnego miejsca przesyłka pocztowa nie będzie droga.

Na allegro.pl widziałem też ten kultowy znaczek z falami (niebieski) - ale wynik licytacji trudno przewidzieć

Pozdrawiam i życzę powodzenie,
Wrolo

Sprawa dotyczy NAPISU (takie literki, podobne do tych znaczków, które teraz widzisz na ekranie, tylko układają się w takiej kolejności "DAEWOO"), a nie emblematu z logo.

Niestety! Sprawa rzeczywiście dotyczy napisu, który okazuje się bardzo trudno dostępny.
Dlatego też uprasza się kogokolwiek kto tylko ma takowy na zbyciu aby dał znać. Uczciwie zapłacę. A jeśli ktoś ma kontakt do jakiegoś sklepu (z emblematami), gdzie tylko jest możliwa sprzedaż wysyłkowa to też chętnie skorzystam.
Z góry wszystkim dzięki za okazane zainteresowanie i poświęcony (zmarnowany) temu czas.

Piotr 'ek - jeśli ten napis ułożony z kilku zaledwie literek można nazwać emblematem, to nie mam pomysłu aby okreśłić taką ozdobę na ruchomej klapce od bagażnika, jaką można spotkać min. w niektórych alfach romeo. Może coś zaproponujesz?

Tylko nic o harbach albo klejnotach - bo będzie się źle kojarzyć (niektórym)

Pozdr.,
Wrolo

Heh... czekałem czy ktoś kiedyś się do piotr'ka przyczepi. Udało Ci się. Kolega wymyślił zły tytuł postu (powinno być NAPIS), ale treść już dobrą.

PS. Aż z ciekawości zejdę później na parking i porównam napisy z Lanosa z naszymi.

Tak - tytuł niewłaściwy, ale sam problem chyba typowy.

Widziałem wiele espero z oberwanymi emblematami zamka bagażnika. Prawo seri kolekcjonerskich, niestety...

A brak tej kapusty z tyłu wyjątkowo rzuca się w oczy.

Pozdr.,
Wrolo

Cytat:
2004-09-16 16:33:45, Jakubus pisze:
Bardzo pilnie potrzebuję emblematu - napisu "DAEWOO" na tylną klapę Esperaka.

Proszę kolegów o ustalenie numeru katalogowego tegoż emblemata...chcę pomóc koledze i trochę poszukać na G.Śląsku

Napis DAEWOO - 96211222

Spóźniłem się ale też zamieszcze efekty moich poszukiwań.

[ wiadomość edytowana przez: kisztan dnia 2004-10-05 08:46:37 ]

Dziękuję Panowie! Już wiem czego dokłądnie szukać
...przy okazji mam prośbę bo moje CD z katalogiem części prawie padło (nie widać wcale kilkudziesięciu ostatnich stron ...tylko czarne pola )...czy ktoś z okilic Katowic mógłby mi udostępnić znane nam CD ?...z góry dziękuję

Cytat:
2004-09-16 16:33:45, Jakubus pisze:
..."Bardzo pilnie potrzebuję emblematu - napisu "DAEWOO" na tylną klapę Esperaka. Kupiłem auto jakieś 3 miechy temu bez tego znaczka i od tej pory bezowocnie poszukuję tego napisu."...

Same dobre wiadomości mam dla kolegi!...no i jestem lepszy! ...on szukał 4 miesiace i echo...ja hmmm...8 dni ?...
Emeblemat (funkel nówka oryginałek w oryginałkowym opakowanku!) czeka u mnie, a ja czekam na kontakt

Taki emblemat maja na miejscu od reki na 1-go Maja w Katowicach 6zł. ESPERO i 7zł. DAEWOO

Cytat:
2004-10-10 14:58:31, Czarek_Rej pisze:
Taki emblemat maja na miejscu od reki na 1-go Maja w Katowicach 6zł. ESPERO i 7zł. DAEWOO

Czarek!...DOKŁADNIE właśnie u nich kupiłem tyle że w Gliwicach....co mnie niepokoi to cena...zupełnie inna!! ...nie kumam o co chodzi ...może to, że total nóweczka i oryginał ??