Problem z zegarem-1.8 +LPG

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Proszę o POMOC!!!

Jaka moze byc przyczyna złej pracy zegarka w mojej Esperynie, niezależnie od pory dnia zegarek raz jest jasniejszy a raz ciemniejszy. Czy to wina wyswietlacza czy może to cos innego, może to jakaś czarna magia?

Z góry dzieki za pomoc.

To magia. polega na tym, ze gdy zapalisz światła zegarek przygasa. Taki bajer, wbrew pozorom całkiem przydatny.

A może po prostu świeci ciemniej jak włączasz światła mijania ?
Tak ma być !
Zegarek "myśli" że jedziesz nocą i zmniejsza swoją jasność, żeby nie draźnić kierowcy

Nie ze swialtami nie me nic wspolnego po prostu jadac raz sie rozjasnia raz sie sciemnia ale ze swiatlami nie ma nic wspolnego. Czyzbysie wyswietlacz konczyl??? Eh moze pojade niedlugo do elektronika-magika moze sie czegos dowiem. Moin zdaniem jest jest to wyswietlacz.

A czy przy wyłączonych światłach też "mryga"?
Jeśli tak, to problem jest głębszy.
Jeśli nie - zegarek ma zapodane napięcie przy włączonych światłach. Być może on nie kontaktuje i na wybojach zaczyna przerywać co powoduje miganie zegarka.

On nie miga! On powoli i majestatycznie przechodzi z fazy w ktorej swieci poprawnie do fazy drogiej w ktorej albo go nie widac albo trzeba mocno wytrzeszczyc oczy (o tak: lub tak: albo tak: ) zeby odczytac godzinę. Ah te Esperaki-zlomiaki ^^. W kazdym bedz razie problem ten nie me zwiazku ze swiatlami-tak mi sie przynajmniej wydaje.

Pzdr 4 all ;]

Czy zachęcenie go do działania strzałem z piąchy w obudowę zmienia jego jasność?

Po wizycie u magika okazalo sie ze wystepowalo zwarcie na kablach-przy stopniowym zwiekszaniu obrotów luzne i postrzepione kable raz przewodzily polową przekroju raz na calym przekroju(wszystko bylo wtedy w normie) a czasami robilo sie zwarcie. O dziwo przy zwarciu zaden z bezpiecznikow nie padal ale wazne ze dziala .

Pzdr, Celino.