Transplantacja w ładach - czyli przeszczep rodzinny.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Chodzi mi o części wzajemnie pasujące w klasykach i samarach. Co można wykorzystać w samarze z 2107.

radio?

Cytat:
2004-10-04 09:41:38, adasco pisze:
radio?

Dobre
Wiem, że można zaadoptować np. obrotomierz. A jak jest w przypadku dmuchawy od nawiewu, alternatora itp.
I szkoda iż nieposiadam bezpośredniego dostępu do dawcy. Byłoby łatwiej.

jak szukasz dawcy to poszukaj na allegro wiem ze czesto ktos sprzedaje lady jezdzace tylko nie zarejestrowane, mozna je kupic za grosze raz sam tak zrobilem i pozyskalem kupe czesci za 200 zloty. oplaca sie. wiem ze to prefanacja ale blachy oddalem na zlom jak byl drogi i wsumie wlozona kasa wrocila mi sie z nawiazka.
pozdrawiam!

Wentylator chłodnicy jest ten sam. Felgi pasują, cewka zapłonowa i chyba niewiele więcej

-----------------
Dawniej najszybsza Łada w klubie i prawdopodobnie najlepsza Łada na świecie.

Mnie ciekawi transfer w druga strone... adaptacja wtrysku z samar (wielopunkt) do mojej Ladzianki..
mialbym MPI... Jak myslicie?? Mechanik ze mnie zaden.... takze moze cos powiecie ciekawego... Jest wogole mozliwosc wykonania takiej operacji??

No pewnie że jest. W sumie wszystkie czujniki już masz. Zapytaj na autoładzie.

felgi pasuja - ale zmieniac parami - bo maja rozna szerokosc - poza tym w samarowe dekiel chromowany nie wlazy(w standarcie)

Cytat:
2004-10-04 16:56:23, Krzysztof-Fleszer pisze:
felgi pasuja - ale zmieniac parami - bo maja rozna szerokosc - poza tym w samarowe dekiel chromowany nie wlazy(w standarcie)

No tak, samarowskie maja większe ET, mniejszą szerokość i mniejszy otwór centralny (dzisiaj zbijałem młotkiem felge z tulejki dystansa ).

-----------------

Witam
Cytat:
2004-10-04 18:38:46, Yanosik pisze:
No tak, samarowskie maja większe ET, mniejszą szerokość i mniejszy otwór centralny (dzisiaj zbijałem młotkiem felge z tulejki dystansa ).

ale za to zakładając felgi od 2107 czy podasia, zyskujesz na dzień dobry szerszy rostaw kół ,są także szersze bo pełne 5" więc lepsij leżą szersze, o niższym profilu oponki , a najlepiej do samarki fele 14" od trucka, plus oponki np 175/55 R14" i masz sportową zawiechę

Cytat:
a najlepiej do samarki fele 14" od trucka

Tylko gdzie znaleźć takie felgi w rozsądnej cenie? Sam szukam 4 szt.

-----------------

...ja kupiłem w serwisie ogumienia. używane, proste tylko pomalowane z pedzla czarna faba z 45PLN/sztuka ...do tego oponki 185/60 R14 i jest OK! założyłem na tył....na przodzie mam 175/65 R13

Witam
nowe fele od trucka kosztują od 65 do 120 zeta, warto więc poszukac taniej, najdrożej stały w Norauto własnie 120 zeta
w serwisach opon jak już Qba napisał, stoją za ok 40 zeta, opony łatwiej teraz dostać niezłę używki 14" niż 13"

Zapewniam, że felgi od poldasa traka nie są najlepszym wyborem bo ważą chyba z tonę i czuć to na kierownicy. Poza tym są ulane i brzydkie
Ja miałem w samarce felgi od alfy 14' na 5,5 z przodu i 14' na 6 z tyłu zajebiście wyglądała, tylko oponki 185x65 są tak na styk, mi z przodu na max skręcie przycierało minimalnie.
Fajne alusy ma CHIO, polecam, bardzo ładnie wyglądają.

A za ten komplet felg od alfy dałem na allegro równą stówkę, szukajcie a znajdziecie.

Witam
Cytat:
2004-10-05 19:59:58, Lewy_lowicz pisze:
Zapewniam, że felgi od poldasa traka nie są najlepszym wyborem bo ważą chyba z tonę i czuć to na kierownicy. Poza tym są ulane i brzydkie

przesadzasz, aż takie cięzkie nie są już 2 lata jeżdzę na nich i nie narzekam,
a czy są brzydkie??. kwestia gustu, zależy zresztą które, bo te z 16 otworani wyglądają jak oryginalne od Łady 2106

Witam
Ja musiałem troszkę wiecej poracować nad moimi 14" od golfa3. Kupiłem je z oponami 2szt z pasjio i 2kormoranki ocywiscie felgi mają rostaw 100 ale to pryszcz bo idzie sgubić 2mm na srubach Przednie fele musiałem rostoczyć o 2mm bo nie chciały mi na oiaste wejsc. całość mnie kosztowała 150zł(z rostoczeniem). Jestem bardzo zadowolony z nich
Pozdrawiam

a ja kupłe felgi alu 15' z oponami 195/50 za 500zł od fiata tipo zprzywiezione z niemiec oponki luxus felgi takie sobie można zobaczyc na ftp zdjęcie z ostatniego zlotu http://195.150.240.2/%7Eladaklub/galeria/sulejow_2004_goral/77.jpg

[ wiadomość edytowana przez: sheriffnt dnia 2004-10-10 18:14:27 ]