LIMITOWI W NEOSTRADZIE MÓWIMY STANOWCZO NIE !!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Zapraszam na:

http://www.limitom-nie.prv.pl/

Oczywiście nic nie wywalczymy, ale podpis warto złożyć

Według mnie to limit 5GB przy łączu 1Mbit to jakaś (delikatnie mówiąc) pomyłka

Cytat:
2004-09-23 18:33:58, -JACO- pisze:
Oczywiście nic nie wywalczymy, ale podpis warto złożyć Według mnie to limit 5GB przy łączu 1Mbit to jakaś (delikatnie mówiąc) pomyłka

Wogóle nie powinno być limitu ! w końcu to stałe łącze !

Biedni jestescie, ze musicie (tak zakladam, jezeli chcieliscie neostrade, to wspolczuje) kozystac z Neostrady. Od wtorku bede mial w koncu net z powrotem - tym razem Aster, zobaczymy jak bedzie, mam nadzieje, ze nie najgorzej. Wczesniej mialem z kawiarenki na 2,4GHz i bylo extra. Za 100zl mialem symetryczne lacze 1Mb, zewnetrzne IP i zadnego blokowania portow. Pliki sciagaly sie rzeczywiscie 90-110 KB/s. Niestety kawiarenka zakonczyla dzialalnosc

ja mialem neo i zrezygnowalem bo to porazka byla..teraz mam isdn i nie narzekam..ale hmm abstrachujac od tego..oczywiscie kazdy ma prawo korzystac z netu tak jak chce i nikomu nic do tego jednak badzmy szczerzy..prostestuja glownie ci ktorzy uzywaja netu do sciagania filmow i mp3..zwykle pirackich..bo jesli chodzi o poczte i www to taki limit nie jest przeszkoda..no ale jak mowie 'wolnoc tomku w soim domku'

Cytat:
2004-09-23 19:59:07, qbaj pisze:
jajednak badzmy szczerzy..prostestuja glownie ci ktorzy uzywaja netu do sciagania filmow i mp3..zwykle pirackich..

Qbaj siakiś Ty się ostatnio prawy zrobił
Normalnie harcerz

Cytat:
2004-09-23 20:03:32, -JACO- pisze:
Qbaj siakiś Ty się ostatnio prawy zrobił Normalnie harcerz

dlaczego ostatnio?? a kiedy nie bylem??

Faktycznie Qbaj Może Ty do seminarium, albo zakonu wstąpiłeś???

[ wiadomość edytowana przez: plump dnia 2004-09-24 08:03:37 ]

Posiadanie netu w domu z TV kablowej jest spoko. Dostęp do netu 24 na dobę, bez żadnych komplikacji. Choć m-czny abonament (wraz z kablówką) nie nalezy do najniższych to warto było pokusisć się na taki krok.

co do tych filmów i mp3 to się zgodzę, ale co z graczami online ?
ja jestem wielbicielem gier fpp i do tej pory grałem tylko w domowej sieci lokalnej (max 5-u nas się zebrało) ale to za mało.

mając rozpiskę z tp na co te 5GB wytarczy od razu z niej zrezygnowałem. bo ja limit wyczerpałbym już po 2-3 dniach.

w tej chwili zastanawiam się nad radiówką , wiem że to nie jest najlepsza droga do netu ale niestety poza tepsą jedyna .
gość oferuje 256 bp za 50 zł miesięcznie bez jakichkolwiek limitów a np sdi w tp daje 128 za ponad 100zł

dodatkowo mogę z usługi zrezygnować kiedy mi się zechce bez jakiś tam kar umownych itp.

Ja w domu smigam na Aster , pakiet Twój Dom, bez limitu transferu, szybkości 768kb/s z zasobów operatora, 256kb/s z netu, wysyłanie 128kb/s i mi to wystarcza, chodź nie powiem że czasem "niektóre" programy skutecznie blokują mi dostęp do sieci , IP mam zewnętrzne, musiałem się tylko sam zadbać o firewall'a i antywirusa, oprócz tego aster oferuje AntySPAM,.

Jak na moje domowe potrzeby wystarczy fakt że nie jest to tanio... ale ja mam cały pakiet TV kab/ Internet/ telefon

Ja niestety.... mam Neo.
Rzeczywiscie ten limit to okropna sprawa...jestem adminem mojej mini-sieci ...i musze sasiadowi ciac transfer (on o tym nie wie )... bo przeciez gdy on wlaczy sobie na noc jakas Kaazę lub cos takiego, to nawet poczty nie idzie później sprawdzic Tak wiec chlastam mu to 4KB/s a on i tak jest szczesliwy bo mysli, ze limit wykorzystalismy

Cytat:
2004-09-24 09:05:09, dudek pisze:
dodatkowo mogę z usługi zrezygnować kiedy mi się zechce bez jakiś tam kar umownych itp.

To się opłaca.

No i sie udalo. Mamy nowe limity... Jupiiiii!

Neo 128 - 7 GB
Neo 512 - 15 GB
Neo 1024 - 25 GB

Mnie to urzadza (1024 kb).

Z tego co wiem to limity są zabezpieczeniem przed technologią VoIP, a raczej uzycie jej do darmowych przez userów. Przy limicie nawet 25 GB za dużo nie pogadacie..........

Limity sa zabezpieczeniem nie przed VoIP tylko przed sieciami osiedlowymi jadacymi na neo zamiast na InternetDSL tudziez Polpak-u.

Do polaczen VoIP z zadowalajaca jakoscia wystarczy 56 kb/s czyli 7 kB/s czyli okolo 25 MB na godzine. Jak latwo policzyc 25 GB wystarcza na ok 1000 godzin gadania czyli wiecej niz jest w miesiacu.

Cytat:
Limity sa zabezpieczeniem nie przed VoIP tylko przed sieciami osiedlowymi jadacymi na neo zamiast na InternetDSL tudziez Polpak-u

No, to rówież, jednak słyszałem z wiarygodnego dla mnie źródła, że sieci osiedlowe nie są tak dużym zagrożeniem jak VoIP, gdzie nie jeden user przez kompa a cała rodzina przez telefon może nawijać a co do 1000 h to podziel to przez ilosć userów w sieci i masz wynik... załóż jeszcze że tendencja bedzie wzrostowa no i jakoś tak to wygląda...

Cytat:
Limity sa zabezpieczeniem nie przed VoIP tylko przed sieciami osiedlowymi jadacymi na neo zamiast na InternetDSL tudziez Polpak-u

No, to rówież, jednak słyszałem z wiarygodnego dla mnie źródła, że sieci osiedlowe nie są tak dużym zagrożeniem jak VoIP, gdzie nie jeden user przez kompa a cała rodzina przez telefon może nawijać a co do 1000 h to podziel to przez ilosć userów w sieci i masz wynik... załóż jeszcze że tendencja bedzie wzrostowa no i jakoś tak to wygląda...

Cytat:
Limity sa zabezpieczeniem nie przed VoIP tylko przed sieciami osiedlowymi jadacymi na neo zamiast na InternetDSL tudziez Polpak-u.

Zajefajne teorie

P2P - to jest powod sraczki TPSY i limitow

Emule jest w stanie pobrac w ciagu godziny 230MB danych na laczu 512kB. Wysyla w tym samym czasie 42MB.

Znacie cos co w codziennym uzytkowaniu moze wygenerowac podobne transfery ??

Kto nie ma Osiolka na kompie lapka w gore