Wyszukiwarka

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cześć !
Chciałem skorzystać ostatnio z wyszukiwarki żeby znaleźć interesujące mnie tematy na forum a tu wyskakuje mi taki oto tekst:You can't access search engine from outside. Czy wie ktoś co to jest ? I co mam zrobić żebym mogł normalnie z niej korzystać ?

a zalogowałeś sie?

na dole znajdziesz odpowiedź, miałem to samo

tu masz post na ten temat

jeżeli nie pomoże to mozesz napisać PW do Daemona

ja miałem podobny prolem i dostałem od niego taką odpowiedz
Cytat:

Witam,

niestety nic Ci na to nie poradze. Sytuacja wyglada tak, ze Ty nie chcesz aby bylo widac, z jakiej strony przyszedles do wyszukiwarki, ja natomiast nie chce aby wyszukiwarke odwiedzaly roboty lub aby mozna bylo tworzyc do nie zapytania z zewnatrz (pomijajac normalna droge przez forum) stad sprawdzenie HTTP_REFERER czyli informacji skad przybywasz.
To oczywiscie uniemozliwia wejscie do wyszukiwarki za pomoca linka bezposredniego ale tak ma byc

Ta sama metode stosuje pewnie GDA przy gieldzie.

Nie wiem co Ci poradzic ... naprawde tak bardzo Ci zalezy zeby nie bylo widac Twojego HTTP_REFERER ?

Zmienna HTTP_REFERER zawiera po prostu url (link) poprzedniej strony czyli jak jestes np. w jakims temacie na forum to ta zmienna zawiera informacje, ze np. wszedles na obecna strone ze strony ze spisem tematow itd. Zawsze pamieta jeden link.

W ten wlasnie sposob dzialaja wszelkie statystyki np. Waszej strony i dzieki tej informacji wiecie, ze ktos wszedl np. z katalogu WP, Onetu czy tez z Google'a.

jeżeli wie ktoś gdzie trzeba odblokować ten http_referer to proszę o instrukcję; szukałem w nortonie antiwirusie ale niestety nieznalazłem niczego na ten temat

... zanim zapodalem temat o wentylowkach przeszukalem forum za jej pomoca i nic nie znalazla , no normalnie jakies UFO to chyba jest :>

JA wpisałem "tarcze" i dałem szykaj wg.daty: "wszystkie"

a ja wpisywalem i tarcze i wentylowane i w polaczeniu i wszystkie kombinacje i tez we wszystkich postach

no delikatnie mowiac nieraz wyszukiwarka szaleje ...

Cytat:
2004-07-03 11:29:34, Hrumak pisze:
... zanim zapodalem temat o wentylowkach przeszukalem forum za jej pomoca i nic nie znalazla , no normalnie jakies UFO to chyba jest :>

Aby wyszukiwarka skutecznie znalazła Twoje zapytanie musi zostać spełnionych kilka warunków tj.

1) wpisz szukane słowo na różne sposoby, pamiętaj że nie wszyscy używają polskich znaków i szukając słowa książka napisanego bez polskich liter - ksiazka, wyszukiwarka nie znajdzie, także jezeli nie jesteś zadowolony z wyszikiwanych wyników skorzystaj z tych dwóch wariantów

możesz również rozszerzyć zakres przeszukiwania, wpisując tylko początkowe litery szukanego słowa : np. ksi* wówczas znajdziesz wszystkie słowa ropoczynające się od liter ksi... czyli książka, książek, książkowe itp

określ czy słowo szukane ma występować w tytule tematu czy w treści

2) wybierz przedział czasowy przeszukiwania tematów, określony liczbą dni wstecz jeżeli chcesz przeszukać całe forum zaznacz >>wszystkie<< - pod uwagę brana jest data załozenia tematu a nie jego ostatni post przy przeszukiwaniu według tytułów.

3) Aby zawęzić przeszukiwanie do jednego autora wpisz jego nick i wybierz czy ma być to tylko temat założony przez usera, czy wszystkie posty w których udzielał odpowiedzi.

Sortowanie wyników, wybór forum i grupowanie wyników to już tylko "kosmetyka" nie musisz tych zakresów ustawiać, najważniejsze są te trzy punkty powyżej aby wyszukiwarka zwróciła zadowalające wyniki

i naprawde uwierzcie że wyszukiwarka działa bardzo dobrze, tylko trzeba się trochę przyłożyć do wyboru kryteriów , i uwaga - wyszukiwarka nie szuka w tematach klubowych !!!

Moim zdaniem to ta wyszukiwarka działa poprawnie tylko wtedy gdy używa jej prezes. Jakiś czas temu szukałem wątku (gdzieś zniknął)pt "Wspaniały" tuning. Kiedy wpisałem ten tytuł i zaznaczyłem szukaj w tytułach to było zero wyników. Kiedy wpisałem samo tuning tez nic. Samo "wspaniały" również nie przyniosło efektów. W końcu poszukałem tego "ręcznie" przeglądajac forum strona za stroną.

No to nie wiem jak to robisz Grzechu - bo przed chwilą wpisałem słowo - Wspaniały na dole, oczywiscie w nowym oknie nie znalazło takiego zapytania, ale zaznaczając Wszystkie w w przedziale czasowym ... znalazł się tylko jeden właśnie ten temat

Kurcze blade...., czemu ta wyszukiwarka nie pracuje poprawnie?

Objaw jest taki, jak chcę znaleść swoje posty to wklepuję swój nick w środkowe okienko, potem zaznaczam "wszystkie posty użytkownika", potem przedział czasowy np.30 dni i co?

Ano nic, otrzymuję odpowiedź: "Twoje zapytanie nie zwróciło żadnych wyników. Spróbuj inaczej sprecyzować zapytanie."

Jak mam inaczej sprecyzować pytanie, jeżeli chcę odnaleść swoje posty, jestem WFO, byłem WFO i mam nadzieję będę WFO

Tylko czemu to bydle-wyszukiwarka mnie nie widzi?
Czy to aby nie jest jakaś deskryminacja?

Nie wspomnę, że swój nick wpisywałem i dużymi , i małymi literkami i nic.......

Zaznacz maxymalny przedział czasowy

Cytat:
2004-09-19 12:09:59, daniel pisze:
Zaznacz maxymalny przedział czasowy

Zaznaczyłem, i co z tego? Pokazuje tylko posty utworzone przeze mnie, mimo, że kazałem jej szukać wszystkie.
Dalej dyskryminacja!!

Masz wymagania
Kliknij w profilu w liczbę postów

Cytat:
2004-09-19 12:22:28, daniel pisze:
Masz wymagania
Kliknij w profilu w liczbę postów

No właśnie, dorobek pisarski jest , tylko jak się nim pochwalić .

A tak na poważnie, chyba coś nie działa w tej wyszukiwarce.

u mnie podobnie. Jak cos szukam to czesto mi wyskakuje ze nie znaleziono nic albo zebym inaczej sprecyzowal pytanie. Nawet jak wpisze allegro czy cos...

WFO - znalazłem w sposób jaki opisałeś 100 tematów (5 stron) w których uczestniczyłeś. także podejrzewam że problem leży po Twojej stronie - przegladarka działa właściwie ?

dla przypomnienia wkleje swój post z podobnego wątku:

Aby wyszukiwarka skutecznie znalazła Twoje zapytanie musi zostać spełnionych kilka warunków tj.

1) wpisz szukane słowo na różne sposoby, pamiętaj że nie wszyscy używają polskich znaków i szukając słowa książka napisanego bez polskich liter - ksiazka, wyszukiwarka nie znajdzie, także jezeli nie jesteś zadowolony z wyszikiwanych wyników skorzystaj z tych dwóch wariantów
możesz również rozszerzyć zakres przeszukiwania, wpisując tylko początkowe litery szukanego słowa : np. ksi* wówczas znajdziesz wszystkie słowa ropoczynające się od liter ksi... czyli książka, książek, książkowe itp
określ czy słowo szukane ma występować w tytule tematu czy w treści

2) wybierz przedział czasowy przeszukiwania tematów, określony liczbą dni wstecz jeżeli chcesz przeszukać całe forum zaznacz >>wszystkie<< - pod uwagę brana jest data załozenia tematu a nie jego ostatni post przy przeszukiwaniu według tytułów.

3) Aby zawęzić przeszukiwanie do jednego autora wpisz jego nick i wybierz czy ma być to tylko temat założony przez usera, czy wszystkie posty w których udzielał odpowiedzi.

Sortowanie wyników, wybór forum i grupowanie wyników to już tylko "kosmetyka" nie musisz tych zakresów ustawiać, najważniejsze są te trzy punkty powyżej aby wyszukiwarka zwróciła zadowalające wyniki

Co się znowu dzieje? Szukam postu ze słowem "sen" a tu mi wyskakuje jakiś komunikat, że strona zawiera dane których ważnośc w cache'u już wygasła i nici z szukania. Wrrr