Oświetlenie we wnątrz - pomocy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Siemanko wszystkim. Otóż tak jak w temacie mam problem z oświetleniem w środku, a dokładnie chodzi mi o tą lampkę która się włącza i wyłącza się po naciśnieciu przycisku na pilocie od centralnego. Ona po prostu u mnie nie działa, a kiedyś działała. Jakby ktoś z was wiedział co to może być i gdzie tego szukać wdzięczny bym był za pomoc. Z góry zaznaczam że nie jest to wina żarówki czy tych małych wyłączników w drzwiach przy zawiasach, raczej to elektronika, tylko nie wiem gdzie tego szukać. Druga dręcząca mnie rzecz to szyberdach, raz działa sterownik a raz nie, jak odłączę wtyczkę od tego modułu, a następnie podłącze ponownie to dziala na jakiś czas, potem powtórka. Poradzcie coś. Z góry dzięki za pomoc.

Sprawdź bezpiecznik, może on być przyczyną. POZDR.

Co do szybra, to już sam sobie dałeś odpowiedź, , wyczyść styki we wtyczce, co do lampki, trzeba sprawdzić, czy dochodzi napięcie, a to można wyczaić szukając po schemacie, chyba są tu dostępne

Cytat:
2004-10-10 10:05:34, chudy01 pisze:
Sprawdź bezpiecznik, może on być przyczyną. POZDR.

Dzieki z checi, ale to tez juz sprawdzalem i nic sa ok.
a jak nie dzialalo tak dalej nie dziala.

Cytat:
2004-10-10 14:54:54, JanuszGnitecki pisze:
Co do szybra, to już sam sobie dałeś odpowiedź, , wyczyść styki we wtyczce, co do lampki, trzeba sprawdzić, czy dochodzi napięcie, a to można wyczaić szukając po schemacie, chyba są tu dostępne

Szukalem juz i jakos tych schematow nie moge znalezc, jak wiesz gdzie moge je znalezc to wdzieczny bym byl za podpowiedz.
Znalazlem tylko jakies schematy do Omki A.

Jak chcesz to moge ci dać numer telefonu do znajomego mechanika też jest polakiem i mieszka w Kolln on napewno ci pomoże

Cytat:
2004-10-15 00:21:40, OmegaCar87 pisze:
Jak chcesz to moge ci dać numer telefonu do znajomego mechanika też jest polakiem i mieszka w Kolln on napewno ci pomoże

Bardzo chetnie, stokrotne dzieki.
Mozesz podac go tu na forum, albo na e-mail boruckma@msn.com

Odnośnie szybra to ktoś gdzieś pisał, iż trzeba go zaprogramować po każdym odłączeniu akumulatora. Robi się to z tego co pamiętam przez zamknięcie i przytrzymanie przycisku przez ok 3 sek.

Cytat:
Odnośnie szybra to ktoś gdzieś pisał, iż trzeba go zaprogramować po każdym odłączeniu akumulatora. Robi się to z tego co pamiętam przez zamknięcie i przytrzymanie przycisku przez ok 3 sek.

U mnie nie da sie tego sprzętu zaprogramować. Dziala jak chce i wciskanie pokrętła nic nie daje, tzn nie programuje dzialania.

A co do lampki, to zaden sterownik nie powinien byc uszkodzony, bo jesli mówisz, że tylko główna lampka nie świeci, to znaczy, że nie dochodzi napięcie... Tylko gdzie jest obieg przerwany? Oto jest pytanie.