MotoNews.pl
1 Dziwna awaria (67041/26) - PT

Dziwna awaria

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.

Mója esperynka rozłożyła mnie dzisiaj na cztery łapy. Ostatnio coś ciągle z nią się dzieja. Ale awarję typu strzelający gaz, wywalający się bezpiecznik od tylnich pozycji czy zdychający chyba termoregulator to nic. Panowie - dzisiaj puściła śruba mocująca koło pasowe napędzające pasek alternatora. Poprostu zwątpiłem. Na szczęście dzięki qmplowi, który miał klucze nasodowe z odpowiednimi przedłużkami dokręciłem małpę i mam nadziej, że na jakiś czas wystarczy. Muszę tylko wyposażyć się w klucze nasadowe z grzechotką, bo płaskie i oczkowe to nie wszystko.

Użyj markowego preparatu przeciw odkręcaniu sie śrub . Dwie kropelki i masz pewność i spokój. Również ważne, że da się to potem rozłączyć.

Proponuję preparat LOCTITE lub WURT-a

powiem Ci ze u mnie w cieniasie dwa razy odkrecala sie sroba od alternatora i tak uderzala za kazdym razem w kolo pasowe ze lamala zabek od czujnika polozenia walu...(w cc jest na pasowym a nie zamachowym)
to dopiero jest szczescie...
a jezeli chodzi o kolo pasowe to ostatnio tez mi sie odkrecila od niego sruba, malo tego kolo pasowe peklo na trzpieniu...pechowe to moje cc
pzdr
arek