Panele drzwiowe w PONYM

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ja mam takie pytanko: Czy ktoś z klubowiczów robił lub przynajmniej próbował zrobić panele drzwiowe do Ponego?Mam właśnie taki zamiar i zbieram wszelkie potrzebne informacje.Ponieważ mam sedana to nie mam za bardzo gdzie wstawić większe głośniki niż 13cm.A na tył to i tak bez sensu.Myśle nad panelami z mdf-una głośniki 16,5cm.Jeszcze nie wiem jakiej firmy.
Jeśli ktoś ma jakiś ciekawy system w Ponym to bardzo proszę o opisanie.
Z góry dziękuję za wszelkie rady!!!

Cytat:
Czy ktoś z klubowiczów robił lub przynajmniej próbował zrobić panele drzwiowe do Ponego?Mam właśnie taki zamiar i zbieram wszelkie potrzebne informacje.Ponieważ mam sedana to nie mam za bardzo gdzie wstawić większe głośniki niż 13cm.A na tył to i tak bez sensu.Myśle nad panelami z mdf-una głośniki 16,5cm.Jeszcze nie wiem jakiej firmy. Jeśli ktoś ma jakiś ciekawy system w Ponym to bardzo proszę o opisanie.

Zacznij od sprawdzenia w którym miejscu na drzwiach zmieści się 16-ka, a dopiero wtedy rozmyślaj nad kształtem paneli. ważne by były mocno i solidnie zamocowane do poszycia (metalowej części drzwi), a głośnik żeby miał dobry dostęp do wnętrza drzwi. O wygłuseniu nie zapomnij, to dość ważna rzecz.

Tak tak wygłuszenie to jest podstawowa sprawa!!!Miejsce jest w dolnym rogu .Ta kieszeń na dzrzwiach będzie trochę przeszkadzała ale połącze ją z panelem i nie będzie źle.zastanawia mnie jak zrobić żeby po zamontowaniu panela tapicerka była ściągalna, bo jak przykręcę panel przez tapicerkę do dzrzwi to nie będzie łatwo ją zdjąć.Dlatego pytam się czy ktoś już próbował i czy w ogóle warto to zrobić???Efekt na pewno będzie bo wszystko będzie lepiej grało niż te 8cm głośniczki pod szybą!!!Ale czy warto?

Cytat:
Ale czy warto?

Pewnie, że warto. Chcemy przecież przyjemnie spędzać czas w samochodzie, by dźwięk nas nie męczył przebarwieniami. Panel niestety bedziesz musiał montować poprzez tapicerkę, co prawda możliwe jest by zrobić tak aby panel został a tapicerka była zdejmowana ale będzie to bardzo pracochłonne i podniesie koszty przeróbki.