Chip do 1.8

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy ktoś może znalazł w sieci lub posiada program dla naszego komputerka. Chętnie bym go wgrał i wyprobował (to jest chip 27c256)

Co byś wgrał ?

JAk to to? Zawartość .bin do eproma. Koszt eproma 25c256 to jakieś 5 PLN. Koszt programowania "na mieście" to jakieś 5 PLN. Za 10 PLN ma przerobione ECU. Branie 1000 PLN i więcej za eproma wkładanego przez konkretną firmę tuningującą (zresztą seryjnie) to po prostu kurestwo przez duże K

możesz bardziej rozwinac ten watek i napisac w sposób bardzo łopatologiczny - napewno wtedy wzbudzisz spore zainteresowanie !!!!!!

Pozdrawiam
Wiktor

Tak, tak

Zabawimy się w domowego chiptunera

Pawol

Piszesz o tym od pewnego czasu.

Więc jeśli to taki banał, to zrób sobie sam program, wgraj chipa, czy jeszcze co innego... Pojedź na hamownię przed i po... I pokaż nam, tym niewiernym, że za 10 zł można mieć odczuwalny przyrost mocy...

Bo na razie to majaczenie z serii "Mogę wszystko".

No offence.

A gotowca da sobie wcisnąć tylko ostatnia cipa...

zoltar..ale przeciez pawol powiedzial wyraznie tutaj ze

Cytat:
Żeby było jasne. Nie zamierzam niczego robić dla idei. Mam naturę taką ze krakuje co mi pod rekę wpadnie. Tak dla sportu. Ale nie zamierzam tego ciągnąć sam. Dałem wyraźny sygnał ze modyfikowanie ECm to nie problem , wskazałem narzędzie i dałem dump.
nullTak dla siebie to pobawię się ale nie zamierzam publikować efektów Jak ktoś chce to może zawsze zapytać a ja sprobuję pomóc

wiec daj juz czlowiekowi spokoj ..domowy tuning to nie zabawa dla takich szaraczkow jak ty czy ja

Cytat:
2004-10-19 18:37:06, qbaj pisze:
zoltar..ale przeciez pawol powiedzial wyraznie tutaj ze wiec daj juz czlowiekowi spokoj ..domowy tuning to nie zabawa dla takich szaraczkow jak ty czy ja

Nooo i żeby mi to było ostatni raz

Ja pisałem że może ktoś znalazł gdzies na sieci jaki gotowy wsad. Niektóre firmy tuningowe udostępniają swoje pokazowe wersje( np do bmw 525ETA znalazlem kiedyś na stronie niemieckiej firmy tuningowej. Fakt że pisali o przyroscie 15KM i 20Nm. Po wgraniu okazało sie na hamowni ze moc wzrosla tylko o 6KM ale moment wyszedl 14Nm wiekszy).

Niestety w przypadku chipowanie nie wszystko jest takie proste jak się wydaje. Chip powinien być zrobiony pod konkretny silnik. Kazdy silnik po pewnym przebiegu ma inne parametry. Więc przed takim zabiegiem jak chip tunning trzeba auto zhamować, potem wgrać mapy i w razie potrzeb je modyfikować. Sam kiedyś zastanawiałem się nad chipem do 1.8 ale zanim się z ojcem zdecydowaliśmy, to sprzedaliśmy auto i nic z tego nie wyszło... A szkoda bo sam byłbym ciekaw efektów. Ale cudów przy samym chipie nie należy się spodziewać w silniku wolnossącym. Więc moja rada taka, że bawienie się we wgrywanie takich programów niewiadomo skąd nic nie da.