| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
TomekR TOYOTA DRIVER Toyota Avensis Toruń | 2004-09-09 07:26:29 u mnie też pośmierduje po używaniu. Wtedy jeżdżę trochę z wyłączoną i pobieraniem powietrza z zewnątrz - po jakimś czasie zapach mokrej szmaty znika. |
rogacek TOYOTA DRIVER VW Ogórek/vw garbus/ ... wrocek | 2004-09-09 12:04:07 koniecznie dezynfekcja i wymiana filtrów. inaczej grozi Ci choroba legionistów |
Hicks TOYOTA DRIVER Yaris 1.3 Sol Wawa | 2004-09-10 15:05:15 Rób, tak jak pisze Fido - na kilka min. przed końcem jazdy wyłącz agregat. Wilgoć z wymiennika powinna wyparować i bakterie będą czuły się gorzej.
Do tego pamiętaj aby podczas nadchodzącej zimy raz na 2 tyg. odpalić klimę i dać jest trochę pochodzić. To pomoże sprężarce. |
little-turpe TOYOTA DRIVER Toyota Carina E Kombi Limerick (irl) a tak to Gdansk | 2004-10-15 22:18:25 troche odgrzewany temat... i niezbyt chyba na czasie.
ale wybieram sie jutro na dezynfekcje czy jak to tam (strasznie smierdzi w srodku od klimy i nawiewow). a jako ze teraz pewnie dosyc czesto bedzie sie ich uzywac a do tego jutro mam dzien zabaw i przygotowywania autka na zime (po Waszym watku mnie wzielo ile kosztuje taki interes? i czy jest sens napelniac ja na zime? czy poczekac lepiej do lata, bo i tak to podobno przy nieuzywaniu tez ubywa (a jesli napelniac to tez ile taka przyjemnosc kosztuje). i jeszcze jedno pytanko: czy filtr od klimy to ten co jest wewnatrz tam przy pedale gazu wsuwany??? wg instrukcji tam jest jakis filtr przeciwpylkowy (u mnie jest tylko puste miejsce po nim-i wlasnie nie jestem pewien czy tam daloby sie go nawet wsadzic. zastanawia mnie jego brak) |
Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2004-10-16 00:13:40 Napełnienie to wydatek rzędu 150-200,- Czy napełniać ? Hmm... ja jesienią często używam klimy do odparowania szyb. Podejrzewam że zanim zaczną się mrozy i śniegi jeszcze z miesiąc popada Filtr dobrze kombinujesz. Tam koło pedałów przychodzi filtr przeciwpyłkowy i da się go spokojnie wsadzić. Ja też pierwotnie nie miałem. Wg. ASO standardowo te filtry były montowane po '96. Innego filtra mającego cokolwiek wspólnego z klimą nie znam Pozdro. |
little-turpe TOYOTA DRIVER Toyota Carina E Kombi Limerick (irl) a tak to Gdansk | 2004-10-16 02:12:42 i jak mniemam to chodzi o ten filtr:
FILTR PRZECIWPYLKOWY czyli kolejne 80pln w plecy?
to by wyjasnialo troche poprawiony link --- [ wiadomość edytowana przez: little-turpe dnia 2004-10-16 09:03:20 ] |
little-turpe TOYOTA DRIVER Toyota Carina E Kombi Limerick (irl) a tak to Gdansk | 2004-10-16 13:01:29 dla potomnosci:
odgrzybianie kosztowalo mnie 40pln. troche sie panowie zdziwili, ze filtru nie ma i nie mogli tego pojac. jakkolwiek filtr (a w zasadzie to dwa filtry sie skladaja na ten jeden nabicie/doladowanie klimy czy jak to tam zwal - 200pln, ale na razie nie robilem, bo po pierwsze krucho teraz z $$$ a po drugie na razie nie bylo zadnych objawow (jesli w ogole sa jakowe) zeby cos sie konczylo. co do chlodzenia to chodzilo ladnie .. tylko ten smrod. no ale teraz mam nadzieje, ze beda juz same fiolki |