Czy mozna przerobic 1.6 dohc z wtrysku na gaznik

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanie czy darade przerobic w fiacie tipo 1.6 dohc z 16 zaworowa glowica, silniczek z wtrysku na gaznik???? a i drugie pytanie co moze byc przyczyna duzego poboru benzyny??? Czy jest to spowodowane rozwalonym wtryskiwaczem czy czujnikiem????

[ wiadomość edytowana przez: trool dnia 2004-10-20 10:15:45 ]

Cytat:
2004-10-20 09:53:36, Trool pisze:
Mam pytanie czy darade przerobic w fiacie tipo 1.6 dohc z 16 zaworowa glowica, silniczek z wtrysku na gaznik???? a i drugie pytanie co moze byc przyczyna duzego poboru benzyny??? Czy jest to spowodowane rozwalonym wtryskiwaczem czy czujnikiem???? [ wiadomość edytowana przez: trool dnia 2004-10-20 10:15:45 ]

Nie znajdziesz kolektora ssącego pod gażnik do 16-zaworowej głowicy !
Odnośnie powodów nadmiernego zuzycia paliwa głównym i najczęściej spotykanym powodem jest ciężka noga . A poważnie - odpowiedź może dać ci tylko diagnostyka na komputerze , bo z powodu ilości czujników sam do tego nie dojdziesz

da sie dac gazniki. a wyglada to dokladnie tak:

co do ciezkiej nogi to raczej odpada. Bo jak auto stoi na luzie i jest wlaczony silnik to z wtryskiwacza dokladnie mowiac leje sie paliwo a raczej tak nie powinno byc tak mi sie wydaje.

wlacz tylko pompe paliwa i zobacz czy leje, jesli tak to pewnie zawiesil ci sie wtyskiwacz.