MotoNews.pl

Po mieście pali 80% więcej gazu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Mam małe pytanko. Otóż z moich obliczeń wynika, że po mieście moje auto spala 18l/100 km. Natomiast na dłuższej trasie - 200 km - zużycie gazu spadło do 10,5 l/100 km. Czy ktoś wie, z czego może wynikać taka duża różnica?
Kolega w pracy kupił dwa dni temu golfa III 93r. 1,4 silnik. Chciał go zagazować, ale po moich opowieściach na temat gazu, montażystów i samych kłopotów z tym związanych mówi, że chyba zrezygnuje z tej przyjemności.
Swoją drogą dziękuję wszystkim forumowiczom, bo dzięki Wam mogę trochę się powymądrzać i jak zauważyłam zaczynają mnie poważniej dzięki temu traktować (mechanicy).
Pozdrawiam
Ilona

-------------
PS. Z moim gazownikiem obeszłam się jak ze zgniłym jajem, bo musi mi wymienić czujnik rezerwy (wmontował jakieś polskie g...., które nie działa tak jak trzeba. Teraz musi mi to wymienić na oryginalną włoską część. Jak to zrobi to niech spada na drzewo prostować banany - tak mi kiedyś ktoś doradził, co mam zrobić z tym facetem

Cytat:
Kolega w pracy kupił dwa dni temu golfa III 93r. 1,4 silnik. Chciał go zagazować, ale po moich opowieściach na temat gazu, montażystów i samych kłopotów z tym związanych mówi, że chyba zrezygnuje z tej przyjemności.

jka jest dobra instalacja i jest dobrze serwisowana to jest gites

nie odstraszaj kolejnego amatora oszczędzania

spróbuj pojeździć po mieście "na emertya"i sprawdz spalanie......

hehehehe

co drugi wątek to że za dużo spala.....ludzie robi sie zimno,, a wogóle co ja bede pisał ,chyba troche sie znacie na autach

pozdr

Mam dokładnie takie samo spalanie w miescie i na trasie..walcze walcze i nic.. nawet nie probój jezdzić w stylu emeryckim, to kompletnie bez sensu, moj bierze wtedy tyle samo co przy naprawde ostrej jeździe do 6500 obr.. jaki z tego wniosek żaden, kompletnie nie rozumiem co warunkuje spalanie w instalacji LPG..

Zwykle,po mieście pali więcej,to wynika z typu jazdy i nie ma co nad tym rozpaczać,inaczej na trasie tu jest lepiej