| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
krzyholu Toyota Picnic 2,2TD Swarzędz/k Poznania | 2005-03-04 10:36:12 Witam
Mam drobny problem w zasadzie pytanie - czy w carinach E ogrzewanie kabiny jest takie slabe standardowo czy to moze feler mojego auta. Mam dosc krotko carine E wczesniej mailem VW i tam buchalo goraco z wylotow jak wentylator wlaczylem na pol i po przejechaniu 2-3 km. A tu w carinie zima - zaznaczam ze silnik nagrzewa sie szybko = wskazuje to wzkazowka temp. silnika caly czas jest na polowie, mam pelen stan plynu chlodzacego, nagrzewnica w srodku tez robi sie ciepla dosc szybko bo wkladalem tam palec pod konsole od strony kabiny i byla goraca a powietrze ktore leci na szybe pasazerow czy nogi jest chlodne - co jest. Nie jest to problem z termostatem bo jak pisze silnik jest dobrze nagrzany - a moze toyoty tak maja ???? A moze filtr przeciwpylkowy jest zapchany ??? kumpel ma mazde 626 i tez mowi ze japonczyki slabo grzeja w srodku. Moze carina e tez tak ma troche mnie to dziwi po saunie w VW tam trzeba bylo szybko to ogrzewanie wylaczac bo upal nawet przy -20 st. a tu w carinie jade 12 km i nadal kabina nie nagrzana - leci co prawda cieple powietrze ale wydajnosc wiatraka to kicha a moze to tylko u mnie. Napiszcie prosze jak to jest w waszych carinkach - acha pompe wodna wymienilem termostat dziala dobrze chlodnice z przodu nie mam przykryta bo po co i tak najpierw nagrzewa sie maly uklad /nagrzewnica/ Krzysiek |
Suchy (M) TOYOTA SPAMER Yaris, Carina i Aven ... SPAM | 2005-03-04 17:17:45
no wasnie ty to masz wogóle fajnie z tymi fotelami
ale u mnie przynajmienj nie ma takiegop problemu po nagrzaniu silnika (2-3km) zaczyna lecieć ciepłe powietrze Pozdro |
krzyholu Toyota Picnic 2,2TD Swarzędz/k Poznania | 2005-03-04 20:17:37 no tak powietrze leci cielpe ale mocniej chucham niz ono leci
2-3 km i szyby zaczynaja odmarzac ale chodzi mi raczej o robie nie sauny w aucie - po prostu jest zimno - wydaje i sie ze ta nagzewnica jest malo wydajna - szwedzkie wersje sa przystosowane do mrozow wiec moze stad te ogrzewane fotele |
CzapCzap T E L E T U B I Ś | 2005-03-04 20:35:14 Moja nagrzewnica pozwala mi na zrobienie sauny i to calkiem szybko. Wentylator dmucha bardzo dobrze. |
MisiekII (S) T E L E T U B I Ś Diesel Power Drift Machine Super Turbo Burnout | 2005-03-04 22:49:05 Coś w tym musi być bo nawet u mnie bucha aż miło (gdy już silnik się rozgrzeje) .. a swoje lata juz ma...
Zajrzyj jeszcze tu Pozdrawiam |
krzyholu Toyota Picnic 2,2TD Swarzędz/k Poznania | 2005-03-12 10:38:14 znalazlem powod slabego grzania !!!
FILTR PRZECIWPYŁKOWY byl tak zawalony ze nic prawie nie przepuszczal - filt byl od nowosci nie zmieniiany a to prawie 7 lat - bylo tam tyle lisci paprochow i smieci ze chocby niw wiem jaka dmuchwe zastosowac to by nic nie przedmuchalo SZOK wiec sprawa sie rozwizala - to byl filtr |
Suchy (M) TOYOTA SPAMER Yaris, Carina i Aven ... SPAM | 2005-03-12 15:43:08 o widzisz tak więc w carine tez masz saune
chyba nie zaprzeczysz???????? Pozdro |
carinus TOYOTA SPEC Lexus IS 200+UAZ 469 lubuskie /Belgia | 2005-03-13 20:08:49 Pomijając fakt zapchanych filtrow i niedomagan to carinki jednak grzeja znacznie slabiej od np.niemieckich autek.Szkoda ze tak jest ale mysle nad jakims rozwiazaniem tego problemu przez wymiane nagrzewnicy na bardziej wydajną-moze sie uda. |
Suchy (M) TOYOTA SPAMER Yaris, Carina i Aven ... SPAM | 2005-03-13 21:33:17 a może ktos wie w którym miejscu cos się mogło rozłączyć bo kurcza po prawej stronie mi przestalo wiać
tak jaśniej--> nawiew po stronie pasażera po prawej stronie (ten przy drzwiach) przestalo mi z niego wiać |
CzapCzap T E L E T U B I Ś | 2005-03-14 17:17:52 Z latwiejszych rzeczy proponuje otworzyc schowek i pogrzebac tam u gory reka, moze tam cos sie rozlaczylo Pozdro |
Kafi TOYOTA SPEC Mazowieckie | 2005-03-14 17:23:05 A zameczek na samym nawiewie działa??? |
Suchy (M) TOYOTA SPAMER Yaris, Carina i Aven ... SPAM | 2005-03-14 18:32:50
tobie chodzi o to co zamykasz nawiew takim pokrętłem?? bo jeśli tak to wszystko dziala ![]() |
CzapCzap T E L E T U B I Ś | 2005-03-14 18:39:24 Wydaje mi sie, ze wlasnie to ustrojstwo mial na mysli Kafi
A wracajac do tematu to czy przestalo Ci wiac kompletnie, czy moze cos tam dmucha delikatnie ? |
krzyholu Toyota Picnic 2,2TD Swarzędz/k Poznania | 2005-03-14 21:05:59 problem w cainach to nie nagrzewnica bo jest gorac ze nie idzie dotknac tylko wentylator nagrzewnicy ktory ma mala wydajnosc - powinien dmuchac ze za wlosy fruwaja a on jest slaby wiec jak nagrzewnica nawet jest goraca to i tak wiatrak nie jest w stanie tego wydmuchac w kabine |
Suchy (M) TOYOTA SPAMER Yaris, Carina i Aven ... SPAM | 2005-03-15 18:12:17 -Dmuchać nie dmucha nic jak by nie był nawiew włączony.
-zameczek jest napewno dobry
tylko jak się zabrać do wyjęcia tego schowka?? od czego zacząć?? może ktoś wie
Pozdrawiam |