Problem z 1.3 co moze byc

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam wszystkich podczas ruszania i przyspieszania czuc jest lekkie szarpanie i dziwny gluhy odglos to samo dzieje sie przy hamowaniu {kierownica drzy}tarcze proste przegub wymieniony.czy moze to byc amortyzator. prosze orade dziekuje

Witaj !

Proszę odwiedzić podnośnik (kanał) i poszarpać przy każdym kole
oraz wzrokowo obejżeć spód auta .
Tutaj nie ma żartów lepiej sprawdzić( może być jakiś sworzeń lub przegub).
Pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: TURBO111 dnia 2006-06-01 21:08:18 ]

dzieki za rade . a czy moze byc to przyczyną ze jest urwana poduszka pod skrzynią

Czesc Onucy, a tak poza tematem to gdzie ty sie podziewasz jeśli mozna spytać dwa spociki w Lublinie były organizowane a po tobie ani widu ani słychu

Cytat:
2006-05-31 12:25:00, onucy pisze:
dzieki za rade . a czy moze byc to przyczyną ze jest urwana poduszka pod skrzynią

a co ma do tego poduszka?? przy ruszaniu oki, ale przy hamowaniu??chyba ze hamujesz silnikiem?? mysle ze amorek ci pada, wel poł os lekko sie odkształciła.

a może mocowaine kolumny zaiweszenia? wiem, ze ktos już coś na ten temat pisał kiedyś. tam jest jakieś łozysko i to może właśnie to???

aha - ja bym jeszcze sprawdził sworznie - one tak lubia stukać.

dzieki wszystkim za pomoc tak pozatym kolego mendel niemialem dostempu do kompa i nic niewiedzialem wielka szkoda

[ wiadomość edytowana przez: TURBO111 dnia 2006-06-01 21:43:43 ]

Jedź do stacji obsługi i sprawdź zawieszenie na płytach, tam wszystkie luzy wyjda od razu na wierzch. I przy okazji sprawdzisz amortyzatory, jeśli maja aparat "trzesący"
Samara chyba nigdzie nie za żadnych sworzni, sa tuleje metalowo gumowe, być może są gdzieś luzy. Chyba szybciej poleci tuleja niż ta sruba mocująca. Może mocowania drążków reakcyjnych z przodu stukają? Tam są takie duże poduszki gumowe.
Górne łożysko tez może chyba stukać, zreszta nie wiem dokładnie, bo jak na razie nie miałem czegoś takiego.
No i dolny przegub kulowy zwrotnicy może stukać, to też na płytach wyjdzie.

[ wiadomość edytowana przez: Hennos dnia 2006-06-02 19:48:09 ]

Cytat:
2006-06-02 19:43:17, Hennos pisze:
Jedź do stacji obsługi i sprawdź zawieszenie na płytach, tam wszystkie luzy wyjda od razu na wierzch. I przy okazji sprawdzisz amortyzatory, jeśli maja aparat "trzesący" Samara chyba nigdzie nie za żadnych sworzni, sa tuleje metalowo gumowe, być może są gdzieś luzy. Chyba szybciej poleci tuleja niż ta sruba mocująca. Może mocowania drążków reakcyjnych z przodu stukają? Tam są takie duże poduszki gumowe. Górne łożysko tez może chyba stukać, zreszta nie wiem dokładnie, bo jak na razie nie miałem czegoś takiego. No i dolny przegub kulowy zwrotnicy może stukać, to też na płytach wyjdzie. [ wiadomość edytowana przez: Hennos dnia 2006-06-02 19:48:09 ]

"dolny przegub kulowy" = sworzeń

Cytat:
2006-06-02 21:29:05, Leszek_Gdynia pisze:
"dolny przegub kulowy" = sworzeń

W samarze jest tylko dolny, bo jest kolumna, więc nazwa sworzeń jest problematyczna, gdyż jest to po prostu przegub kulowy
Ale rozumiem, że to skrót myślowy, gdyż ten przegub nie jest sworzniem, ale przegubem
No, ale myślę, że poduszki też mogą powodować takie stukanie, lecz bardziej przy przyspieszaniu...
W każdym razie na płytach wszystko się okaże, jeśli zawieszenie nie ma luzów to będzie można myśleć dalej

dziekuje wszystkim za rade

witam jednak poduszka skrzyni miala troszke do tych opisywanych moich objaw po skrenceniu 85% ustało .dziekuje za dobre rady .temat zamkniety