MotoNews.pl
12Pomocy BMW 325i (68426/0) - PT

Pomocy BMW 325i

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam problem czytalem po tych tematach i nie widze nic co by mialo zwiazek z mim problemem mam bmw 325 e36 pekla mi glowica kupilem caly silnik rocznik auta 1991 wrzucilem silnik od 1995 roku i nastepujace problemy to.
1. silnik wariuje na obrotach raz 500 raz 1500 jak jest zimny chodzi ladnie jak sie zagrzeje swiruje?
2. Auto jak dostanie pogarach tak mocniej temperatura skacze pod czerwone jak jezdze normalnie wszytsko jest ok?
Nie wiem czy ma zwiazek termostat zalozony nowe czujnik moze od chlodnicy jest troszku lutowany zmienie na nowy moze czujnik zle wskazuje?albo jakis dziadoski termostat.
A co do tych obrotow to nie mam pojecia moze trzeba jechac na komputer z tym i teraz wszystko poustawiac po wrzuceniu silnika moze nalapal jakies bledy??Pomozcie please.

jest to bardzo niemądre posunięcie z twojej strony,że pozwalasz na tak wysoką temperaturę silnika.zastanawiam się czemu w poprzednim silniku pękła ci głowica????może też przegrzałeś?????? może chłodnicę masz zamuloną albo układ się zapowietrza.co do obrotów to nie jestem pewny ale w przepustnicy powietrza jest jakiś zaworek i gdy się zatka lub zatnie (dokładnie nie wiem) to motor bez wciskania gazu wchodzi na obroty od 500-600 do 1500 poczym spada znów na 500 i tak w kółko.miałem tak kiedyś w swojej325,byłem u elektryka i naprawił.

No tak zgadzam sie jezeli Pekla musiala sie przegrzac jest to oczywiste ale co mam zrobic np: w przypadku kiedy sie zapowietrza ?? co trzeba wymienic gdzie szukac jezlei chlodnice mam zamulona to tez jak postapic???
Mam jeszcze jeden problem nie mam ogrzewania naczy sie potencjometr tak jak by nie reagowal czasami wlaczy sie cieplei grzeje cieple albo jak leci zimne to zimne i nie da sie na to w zaden sposob jakas wplynac co robic??wymienilem juz ten silniczek w srodku pod maska od bmw u ktorej to chodzilo potencjometr i dalej to samo ??

a komputer tez wymieniłeś razem z silnikiem ??
bo w 91 pierwszym były zwykłe silniki a w 95r to tylko juz vanos
moze tu tkwi przyczyna tych pływajactch obrotów ?

Witam,

Miałem kiedyś 318 i po zagrzaniu obr. pływały tak jak u ciebie u mnie walnięty był przepływomierz ( takie cuś pomiędzy filtrem powietrza a przepustnicą). Wymieniłem i było git.

Pzdr.
Andrzej
E30 325i Turing

Dzieki za rady wymienilem Somde Lambde i wszystko gra na nowo jak narazie.Mam jeszcze problem z ogrzewaniem.Strasznie slabo grzeje jak by nie moglo i to raz grzeje raz nie wymienilem potencjometr i silniczek co jest na poszybiu i dalej nici

[ wiadomość edytowana przez: sadmen dnia 2004-11-02 22:53:30 ]