Fiat 125 i Akmulator

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam...
Może to śmieszne pytanie ale pytam:
Chcę kupić teraz na dniach akmulator ,czy akmulator 35Ah wystarczy do Fiata 125p czy może większy, firme darujmy bo tego jest a jest, chociaż chodzi o tani a dobry...
Pozdrawiam..

Sądzę ,że lepszy byłby 40Ah. Ale bardzo ważną sprawą jest prąd rozruchu !

Cytat:
2004-10-18 22:59:32, mati_lecha pisze:
Sądzę ,że lepszy byłby 40Ah. Ale bardzo ważną sprawą jest prąd rozruchu !

Jak to zmoerzyć... Woltomierz do kabli i przekręcić kluczykiem jakiś przykład: jeżeli prąd rozruchowy jest..? to akmulator kupuj...?

Prąd rozruchu to jeden z parametrów akumulatora. Np 40Ah i prąd rozruchu 320 amper. Im wyższy prąd rozruchu tym lepiej.

ja bym dał przynajmniej seryjne 45 Ah.

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

Cytat:
2004-10-18 22:57:40, RUFIOXXX pisze:
Witam... Może to śmieszne pytanie ale pytam: Chcę kupić teraz na dniach akmulator ,czy akmulator 35Ah wystarczy do Fiata 125p czy może większy, firme darujmy bo tego jest a jest, chociaż chodzi o tani a dobry... Pozdrawiam..

nie wystarczy wpisac w wyszukiwarce "akumulator" po co zaczynac nowy wątek Zobacz tutaj >>TUTAJ<<

otóz to

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

ja mam u siebie aku 60 Ah, ale jaki ma prąd rozruchu to nie wiem.
Odpala bardzo dobrze, a rozrusznik ręci jak szalony.

Ja mam 50 Ah i chodzi elegancko

Nie kombinuj. Jeżeli w instrukcji napisali 45Ah to tak widocznie musi być.
Mam w obu pojazdach po 50 Ah i jakoś chodzi, ale na mniej to bym się nie zdecydował.

Cytat:
2004-10-19 10:34:15, korek pisze:
Nie kombinuj. Jeżeli w instrukcji napisali 45Ah to tak widocznie musi być. Mam w obu pojazdach po 50 Ah i jakoś chodzi, ale na mniej to bym się nie zdecydował.

To dlaczego gdzie nie pojde to do Poloneza i Fiata 125p zalecaja 60Ah i taki wlasnie kupilem.

Kurde sam przyczyniam sie do dublowania swojego wątku załozonego wczesniej o ktorym juz napisalem w tym watku i proponuje zamknac ten albo co?

Mi pan w sklepie doradził 45Ah, mówiąc ,ze do gaźnikowca niema sensu więcej. Gdyby to był wtrysk to wtedy 55Ah. Jestem zadowolony i nigdy mi się jeszcze nie rozładował. Większy poleciłbym osoba posiadającym rozbudowany system audio i słuchających go często na postoju

Cytat:
2004-10-19 20:07:25, chudson pisze:
Mi pan w sklepie doradził 45Ah, mówiąc ,ze do gaźnikowca niema sensu więcej. Gdyby to był wtrysk to wtedy 55Ah.

Tak i mi doradzali

ja jedzilem na aku 38Ah i bylo w miare ok. jednak najlepiej chodzi na 45Ah, na samym poczatku mialem 55Ah i po pewnym czasie musialem go doladowywac prostownikiem

a ja w Poldku 1.5 le MAM 62Ah firmy zap model plus bo 55ah byl tylko 5zl tanszy.
a i system audio tez jest