MotoNews.pl
4 Automatyczna skrzynia biegow (66873/27) - PT

Automatyczna skrzynia biegow

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam Panstwa.
Jestem osoba nowa na tym forum dlatego chcialbym sie przywitac ze wszystkimi.
Mam rownierz pytanie.
planuje zakup poloneza jednak ze wzgledu na pewne potzreby chcialbym zeby to byl polonez z automatyczna skrzynia biegow.
i tu pojawiaja sie pytania:
- czy sa produkowane polonezy z automatyczna skrzynia biegow
- jesli nie to czy da sie dostosowac taka skrzynie z innego pojazdu
- jaki jest koszt takiej skrzyni do poloneza

z gory dziekuje za odpowiedzi
pozdrawiam
Marcin

Pogadaj z Automatic-em - jezdzi takim jednym. Powodzenia.

... oj źle to widzę ale kto wie, może już ktoś próbował i się jakiś trafi rodzynek?

Cytat:
2004-10-19 13:58:11, crazy pisze:
... oj źle to widzę ale kto wie, może już ktoś próbował i się jakiś trafi rodzynek?

Nie znam sie na tym zbyt dobrze, niestety, ale skoro produkowali 132 2.0 na automacie (Sir Nazgul ma takiego), to chyba nie bedzie problemu tego przeniesc do poldka ?? Oczywiscie razem z silnikiem, walem i cala reszta. Jedyny problem moze byc w znalezieniu takiego uzywanego zespolu napedowego, lub auta-dawcy w wersji automatic. Pare 132 mialem okazje ogladac, ale oprocz wspomnianego Nazgulowego nie widzialem jeszcze zadnego z automatikiem.

Pozdro

Wlasnie doczytalem w profilu Nazgula, ze wstawil juz manualna skrzynie. Skontaktuj sie z nim, moze bedzie chcial sprzedac. Choc to skrzynia do 2.0 - w polaczeniu z silnikiem 1.5 auto bedzie potwornie mulowate.

Hmmm, poldek na automacie - chcialbym to zobaczyc

Cytat:
2004-10-19 14:15:32, Tony pisze:
Hmmm, poldek na automacie - chcialbym to zobaczyc

Forum nie przeglądacie kolego uważnie

Polonez automat

Znam ten watek, ale nie widze zdjec, wiec nie moge ZOBACZYC

A powazniej, to chcialbym to zobaczyc na zywo. Ciekaw jestem jak sie tym jezdzi.

Cytat:
2004-10-19 14:34:30, Tony pisze:
Znam ten watek, ale nie widze zdjec, wiec nie moge ZOBACZYC A powazniej, to chcialbym to zobaczyc na zywo. Ciekaw jestem jak sie tym jezdzi.

w tym watku zapodanym przez gda jest napisane jak sie nim jezdzi. czytaj powoli, bo automatic specyficznie pisze, hehe!

Cytat:
2004-10-19 14:34:30, Tony pisze:
Znam ten watek, ale nie widze zdjec, wiec nie moge ZOBACZYC A powazniej, to chcialbym to zobaczyc na zywo. Ciekaw jestem jak sie tym jezdzi.

to zapraszamy do nas

Cytat:
2004-10-19 14:38:05, PACAN pisze:
w tym watku zapodanym przez gda jest napisane jak sie nim jezdzi. czytaj powoli, bo automatic specyficznie pisze, hehe!

Przeczytalem. W moim odczuciu jest jednak subtelna roznica pomiedzy czytaniu o tym jak jezdzi a samodzielnej przejazdzce

Pozdro

Cytat:
2004-10-19 14:15:32, Tony pisze:
Choc to skrzynia do 2.0 - w polaczeniu z silnikiem 1.5 auto bedzie potwornie mulowate.

Hmmm chwilowo nie mam exela żeby sprawdzić ale chyba 2,0 miała krótsze biegi niż seria FSO....

A w Gdańsku taka skrzynia leżała pół roku i nikt jej nie chciał...więc znikła razem z budą auta...
Ostatnio przyszła kolejna 132 i chyba też z automatem...

Cytat:
2004-10-19 16:46:13, Nomad pisze:
Hmmm chwilowo nie mam exela żeby sprawdzić ale chyba 2,0 miała krótsze biegi niż seria FSO....

Ja tam sie nie znam... ale sadze ze taka skrzynia aut ze 132 to skrzynia starej generacji, 3 biegowa, wiec bedzie miala dlugie przelozenia zestopniowane tak, by wykorzystac moc i moment obrotowy dwojeczki. Z silnikiem 1.5 bedzie slabo przyspieszac, poprawcie mnie jesli sie myle.

automatic w polonezie

pierwszo słysze

CAr co ty tu robisz?
Na nudę wracaj

Rzeźba, rzeźba i jeszcze raz rzeźba... (jak wszstkie swapy zresztą).

Czemu ten Polonez musi być z automatem?

Jeśli ktoś ma pieniądze i czas, to czemu nie?...

Ja uważam że do automatu powinien byc odpowiednio "duży" silnik

BTW:makaveli nie kcesz upchąć automatu do bobsleja?

[ wiadomość edytowana przez: automatic dnia 2007-02-16 15:56:48 ]

Cytat:
2004-10-19 19:02:58, daniel pisze:
Ja uważam że do automatu powinien byc odpowiednio "duży" silnik BTW:makaveli nie kcesz upchąć automatu do bobsleja?

Nie, chce kupić Matrixa z automatem

dziekuje za wypowiedzi
nie wiedzialem ze to moze byc a ztaki problem

coz chyba jednak bede zmuszony kupic jej jakiegos zloma z zachodu...