| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Krzysztof_L Warszawa | 2004-10-19 20:59:51 Pamiętaj, aby pompa paliwa miała odcięcie po załączeniu się instalacji LPG.
Pozdr. |
A-M 3,2v6 opla, 125p 1,4 ... WARSZAWA-woLa | 2004-10-19 21:12:59 to podobno nie jest dobre rozwiazanie - jezeli chodzi o wtrysk |
Zerwikaptur Member Klubu Espero Audi A4 Ożarów | 2004-10-19 21:21:27 masz racje listwa zasilajaca musi byc chlodzona -paliwem |
-JACO- Klubowy Weteran Megane RS250 Cup Warszawa | 2004-10-19 21:22:10 No i znowu się zacznie |
QLogic Espero1.5, Nubira2.0 Warszawa Tarchomin | 2004-10-19 21:34:28
No wlasnie, bo pompa paliwa wcale nie musi byc caly czas wlaczona. Wtryskiwaczom nic sie nie stanie od tego, ze benzyna nie bedzie caly czas krazyc. |
tommi-j Renault małopolska | 2004-10-20 09:31:06
Mnie się wydaje, że mówiąc Ci, że wlew będzie pod tablicą, mieli na myśli pasek zderzaka poniżej tablicy rej. Ma on taką szer. i wyprofilowanie (jest prosty), że idealnie pasuje do korka wlewu gazu i całkiem nieźle to wygląda. |
QLogic Espero1.5, Nubira2.0 Warszawa Tarchomin | 2004-10-20 10:55:16
No wiec wlasnie, po pierwsze jezdzac na gazie czesto zapominamy o dolewaniu benzyny, a zawsze jej w jakis sposob ubywa i potem sa takie konsekwencje jak mam np. ja w tej chwili, ale rowniez wielu Klubowiczow juz przeszlo. I po drugie, to rowniez oszczednosc. Jak mi tlumaczyl Tomek dlaczego jezdzac tylko na gazie (przelaczajac zaraz po odpaleniu) wciaga mi sporo benzyny - paliwo krazac nagrzewa sie, w wyniku czego paruje. W zbiorniku mamy pochlaniacz par paliwa, ktory natomiast powoduje ich spalanie - stad moje zuzycie benzyny przy jezdzie na gazie. Teraz jak bede wymienial pompe tez sobie chyba zrobie pstryka, zebym mogl ja wylaczyc. Pozdrawiam QLogic |
Tomek-Mydlowski Warszawa | 2004-10-20 23:42:27 nie spala, a przez pochłaniacz par paliwa odparowują wszystkie lotne frakcje - to co najlepsze w benzynie * teraz tego nie czynie...po póki co bunia jest bez LPG |
Krzysztof_L Warszawa | 2004-10-21 10:08:52 Nic nie musi byc chłodzonego jak nie pracuje silnik na benzynie - ani listwa wtrysków (ważny jest jedynie rozruch na benzynie aby wtryski i zawory popracowały), ani pompa paliwa, ani nawet filtr paliwa Pozdr. |
Pilot GAZOESPERO Gdańsk | 2004-10-21 11:08:29 Obojętnie co mówicie to na gazie dopiero zaczyna sie tanie życie |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2004-10-22 01:23:10
odnosnie ostatniego zdania..piszesz ze w trasie masz wlaczona pompe zeby szybko moc zmienic na pb..z tego co zrozumialem to wylaczasz recznie pompe tzn nie wylacza sie sie po przelaczeniu na gaz tylko masz drugi przelacznik ale w renoofce mai w ktorej zrobilem odciecie pompy..przelaczenie w trakcie jazdy na pb nie powoduje zgasniecia silnika pompa sie wlacza w tym momencie i nawet nie ma szarpniecia wiec wlasciwie nie rozumiem po co ten dodatkowy wylacznik pompy..przeciez wylaczajac gaz i tak sa resztki w komorze spalaniu ktore powoduja zachowanie ciaglosci ..no chyba ze zle skumalem twoj post.. |
Pawol Nubira 1.6 SX kombi ... Wrocław | 2004-10-25 13:00:04 A jaki kłopot dołożyć przekaźnik od pompy?
W nogach kierowcy , na bocznej ściance jest plastik z klapką. Są tam trzy przekaźniki z czego jeden jest od pompy. Przecinasz jeden drut wstawiasz przekażnik. Jeden koniec uzwojenia do masy, drugo koniec uzwojenia ciągniesz pod maskę do zawory LPG. I po robocie. PRzekażnik ekegancko się tam mieści. JAkieś 30 minut roboty + przekaźnik samochodowy ogólnie dostępny który ma styki normalnie zwarte a po zasileniu je rozwiera |