Tania Sekwencja !!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Hej Wam. Jeśli jeszcze nie macie gazu a chcieli byście założyć tanią sekwencje mam namiary na warsztacik w Mielcu ( 60 km od Rzeszowa ). Jest to Polska sekwencja, niedawno weszła na rynek. Maiałem okazje zobaczyć jak to hula . Panowie jest tak samo jak na benzynie a może jeszcze lepiej. W szczególności polecam właścicielom Esperyn z silnikiem 1.5 tam to można dopiero odczuć różnice. Ja sam mam jakąś starą instalacje ( Bedini) ale już coś mi nawala reduktor więc nie długo chyba zafunduje sobie tą sekwencyjke. Cena jest bardzo przystępna bo jak sie pytałem to około 2000 zł. Sami wiecie, że to nie dużo. Wybór pozostawiam wam. Jeśli ktoś będzie zainteresowany to piszcie na maila todi3@op.pl Nie podaje namiarów na forum bo nie chce żeby ktoś mnie posądził o reklame.

Witaj.

Daj informacje na forum

stary..jesli podajesz uzyteczne dla uzytkownikow tego forum info to nie jest spam..nawet jakby to byl twoj wlasny warsztat..wiec pisz co wiesz..co to za warsztat i co to za instalka (przeciez jakas firma to musiala zrobic)

a w ogole to kiedys juz o to pytalem ale bez odzewu..ciekaw jestem (pytanie do wszystkich) czy jest mozliwosc zalozenia sekwencji przy uzyciu czesci podzespolow z istniejacej instalki drugiej generacji (np zbiornik czy reduktor) czy tez wszystko zaklada sie od podstaw

Z tego co wiem ze starej instalacji nadaje się tylko zbiornik. W tamtym sekwensie nowe masz wszystko: reduktor, grzejnik, wtryskiwacze, elektryke i kompa. Nawet konsolke musisz mieć zmienioną. Oto namiary: Mielec woj. podkarpackie Ul. Wolności 250 Tel. 0 605 55 31 31 Czynne Pn- Pt w godz. 9-17 INSTAL AUTO GAS. Przy okazaniu wizytówki 5% zniżki, a tak sie składa, że mam ich troche.

Aha jeszcze poprawka. Z tego co widze to obaj macie bliżej do Gdyni a tam też możecie ta sekwencje założyć. Namiary tamtego warsztatu zdobęde na jutro jak was to interesuje.

Cytat:
2004-10-22 23:51:30, Todi3 pisze:
tamtym sekwensie nowe masz wszystko: reduktor...

To w sekwencji jest reduktor????

Cytat:
To w sekwencji jest reduktor????

Oczywiscie

Fakt! Juz mi bania odmawia posluszenstwa - chodzi na pewno o wtrysk w fazie lotnej... Bo w cieklej to chyba tylko Vialle robi i na pewno nie za 2 tys PLN.

Cytat:
2004-10-22 23:51:30, Todi3 pisze:
Z tego co wiem ze starej instalacji nadaje się tylko zbiornik. (...)

W tym Artykule piszą, że: "Zbiornik oraz reduktor (parownik) działają na takiej samej zasadzie jak w instalacjach starszej generacji. "

No i na 100% chodzi tu o wtrysk w fazie lotnej. ::
Do instalacji V generacji - wtrysk w fazie ciekłej - jest zbiorenik teroidalny z pompką paliwa (gazu) chłodzony olejem. Gdzieś o tym czytałem, ale nie mogą tego znaleść.

[ wiadomość edytowana przez: kisztan dnia 2004-10-23 09:02:53 ]

a cos wiecej co to za sekwencja?
mozna to gdzies w kujawskopomorskim za nieduze pieniadze zalozyc?
dzieki

sekwencja do auta z 4 cyl silnikiem kosztuje 3400 + doplata 100 zl za zbiornik w kolo (REG by OMVL) do V6 ok 4500 pln

do sekewencji zbiornik i przewody zasilajace sa takie same jak przy normalnej instalce (wyjatek to V6-V8 gdzie zaklada sie grubszy przewod zasilajacy 8 mm a nie 6 mm, jest tez prowadziny dodatkowy przewod pradowy z wielozaworu umieszczonego w butli)

nie jestem pewny czy reduktor jest ten sam...

podsumowujac...majac auto na zwyklej instalce mozna dolozyc sekwencje nie zmieniajac "tyłu" tzn butli z wielozaworem i przewodow (silnik 4 cyl.), doklada sie procz tego zegar czujnikiem pozimu gazu

przy sekwencji nalezy pamietac zeby miec paliwo w zbiorniku gdyz sekwencja sama sie przelacza z benzyny na gaz i odwrotnie gdy juz mamy malo gazu i jest slabe cisnienie

[ wiadomość edytowana przez: petersen dnia 2004-10-23 20:13:25 ]

tak w kwestii formalnej jeszcze....ta sekwencja po doplacie 2tys to jakiej firmy bo nawet u mnie w Bialym nie wstawi sie za takie pieniadze "przodu" do sekwencji a co dopiero mowiac tam

reduktor tez jest inny do sekwencji

Pytałem o sekwencję podczas wymiany filtra gazu.
Najtańsza Landi - 3900 dla aut z jedną sondą.
4800 dla aut z dwiema sondami.
Ceny podane dla silników czterogarowych, wtrysk w fazie lotnej.

Cytat:
2004-10-25 21:19:21, DeeJay pisze:
Pytałem o sekwencję podczas wymiany filtra gazu. Najtańsza Landi - 3900 dla aut z jedną sondą. 4800 dla aut z dwiema sondami. Ceny podane dla silników czterogarowych, wtrysk w fazie lotnej.

eeeee ja zakladam sekwencje REG-a za 3400zł do 4 garowych a od 4400zł w zwyz do 6 garów i wiecej (doplata 100zł za butle w kole)

nie zakladajcie sekwencji BRC bo im wtryski zamarzaja, ja uwazam ze najlepsza w tej chwili sekwencja to REG by OMVL

reduktor w sekwencji dziala na podobnej zasadzie co nasze reduktory..ale to podobienstwo jest analogiczne do podobienstwa wszystkich silnikow benzynowych..niestety diabel tkwi w szczegolach

dla mnie cena 2tys jest podejrzanie niska jak za wtrysk..wrecz niemozliwa do osiagniecia..dlatego bylbym wdzieczny autorowi postu za podanie procudenta tej instalacji co by mozna bylo sie czegos wiecej o tym dowiedziec..bo niestety namiar na warsztat na drugim koncu plski nie zalatwia sprawy..przez telefon to ja moge pizze kupowac najwyzej

ale mozesz zadzwonic i sie sam zapytac.......

moge moge..ale skoro kolega podaje namiary i mowi ze sam mysli o zamontowaniu to zakladam ze dosc dobrze wie o czym pisze..po za tym taka informacja jest dzieki temu dostepna dla wszystkich a nie tylko dla mnie