Czast tuning zacząć - teraz ja

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
dzisiaj przyjechala do mnie kompletna glowica od kadetta gsi 1.8E 85KW 115KM. Po odelżeniu kola zamachowego tuning jakoś mnie zaszczepił no i mam zamiar coś z tym zrobic. Narazie rozebralem glowice i ją bee czyscil z calego tego syfy, pożniej wieksze zawory polerka itp itd zobaczymy co z tego wyjdzie. Glowica jest prawie identyczna jak ta nasza w espero z wygladu ma tylko inny kolektor dolotowy, pokrywe zaworów niema tego kolanka w sciance (odmy), w kolektorze jest podwójna przepustnica i niema silniczka krokowego. Zobaczymy co z tego wszystkiego wyjdzie, mam zamiar was informowac na bieżąco z przebiegu prac. Jedynm problemem może być zestrojenie tego wszystkiego czyli polaczenie z komputerem espero inny jest czujnik polozenia przepustnicy i te wczesniej wspomniane wtryskiwacze.

Aha czy zna ktoś z was rozmiar zaworów w espero 1.8 ???

Pozdrawiam
Wiktor

[ wiadomość edytowana przez: Wiktor_ dnia 2004-10-22 00:22:44 ]

Witam,

Jak bedziesz zainteresowany mam do sprzedania wtryskiwacze 220ccm. Mam je zalozone obecnie ale w szufladzie leza piekne 300ccm .

Pozdrowienia
Jadzwin

dzieki za propozycje, ale jakby cos to dopiero na wiosne bo wtedy bede chcial zalozyc glowice. Dzisiaj do konca wszystko rozkrecilem i czeka na mycie.

A takie moje pytanie jak sie wyciaga zawory z glowicy ??? bo tylko to mi zostalo w niej, wiem ze jest taki specjalny sciagacz ale moze jest jeszcze inny sposób

Wiktor

Nie ma sensu zwiększac średnicę zaworów, musiałbys tez zmienić wałek i stroic komputer!! Sam kolektor jest na tyle lepszy że powinno byc lepiej, wystarczy tylko polerka pastą łacznie z gniazdami zaworów.... Poza tym jeżeli masz seryjny wydech a w szczególności kolektor 4w1 to juz w ogóle nie ma sensu robic tyle zamieszania.
Problemem będą te czujniki.. niestety obawiam sie że bedziesz musiał troche sie nagłowic co z tym zrobić...
Życze powodzenia.

kolektora wydechowego nieplanuje zostwiac, jakis czas na nim pojeżdże ale mam zamiar zmienic na cos w rodzaiju Twojego el-teca (ole to narazie zamiar jak bedzie naprawde ........nikt niewie ). Jedno co mnie zdziwilo to to ze orginalny kolekor espero jest o sporo mniejszy od tego ktury kupilem.

Wlasnie najbardziej sie boje tego problemu ze wszystkimi czujnikami, w nowym kolektorze niema tez czujnika podciśnienia

zakupisz górę od puchy filtra powietrza od 1.5, one mają ten czujnik w filtrze , chyba i po kłopocie

Cytat:
Aha czy zna ktoś z was rozmiar zaworów w espero 1.8 ??? Pozdrawiam Wiktor [ wiadomość edytowana przez: Wiktor_ dnia 2004-10-22 00:22:44 ]

Wejdz na www.paradowscy.pl
Tam są wymiary zaworow. Dorobią ci za grosze jakie tylko chcesz.