Czy ktoś posiada AMSTAFA

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Pytanie jak w temacie chcialem zapytac kogos kto ma psa tej rasy o wszystko co z tym psem jest zwiazane.Znalazlem na necie duzo ciekawych opisow ale co to nie to co opis z pewnej reki.
Znalazłem fajnego szczeniaka ale chciałbym zapytać kogoś doświadczonego czy to "czysty" Amstaf.
Wysłałem maila z fotka do hodowcy amstafów ale nie odpisał chyba go boli to ze nie chce kupic szczeniaka od niego za 1500zł
Może ktoś z klubowiczów sie na tym zna zdjecia moge przesłac mailem.

Sergiusz, nie wiem czy poniższa informacja będzie dla Ciebie przydatną. Otóż moja dobra znajoma posiada Amstafa(sukę), czas jakiś temu posiadała ich w ilości sztuk 3. Poważnie myślała nawet by założyć hodowlę, ale kilka czynników jej w tym przeszkodziło. Myślę, że posiada spora wiedzę w poruszanym temacie.

czysty amstaf? Chodzi ci o rodowód? Jeśli tak, to pies powinien miec w uchu tatuaz identyfikcyjny.
Jesli chcez poznac po wygladzie szczeniaka czy to czysty amstaf spiesze doniesc, że to praktycznie niemozliwe. Tzn da sie powiedziec czy bedzie mniej wiecej podobny do danej rasy, ale pewnosc uzyskasz dopiero gdy pies urosnie...
Nawet psy ze wspomnianym tatuażem nie mają automatycznie rodowodu - otrzymują go dopiero gdy pies urośnie i spec zbada, czy zwierze jest zgodne z wzocem rasy (i liczy sie tu nie tylko wygląd, ale również charakter, temperament, siła charakteru itd)