| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Krzysiek-Diackon Opel Astra G Caravan Piaseczno | 2004-10-23 22:22:07 jak w temacie, w trakcie wymiany klocków i płynu hamulcowego, omsnął się lewarek i zniszczył całe szczęście tylko filt paliwa... a mało się nie obsrałem bo myślałem że wpadł w podłogę lub bak bo paliwo pociekło... całeszczęście tylko filtr... a wszystko przez zabezpiecznie rantu kitem w takiej ilości że lewarek nie wszedl dokładnie...
A więc jestem bez PB, najbardziej się boję bo wiem że wymiana filtru to syzyfowa praca... macie może jakieś wskazówki?? Podobno najlepiej ciąć przewód i założyć wężyki i cybanty, ale jak przeciąć ( piłką?? )... ech życie Pozdrawiam wszystkich... Jutro będę w słomczynie to może kupię filtr |
AdamZuk NissanAlmera Białystok | 2004-10-24 00:28:18 Jak nie odkrecisz to tni nożywką bo jak wpadniesz na pomysł użyć kątówki to snop iskier zjara ci pojazd. I co wtedy napiszesz? |
malyzk daewoo espero 1.8 cd ... celestynow | 2004-10-24 00:44:40 mi nproblem sprawił nie sam filtr a jego obejma ( poszła się jebać)
filtr odkręciłem bez problemów ale nie był aluminiowy (nowy też taki wsadziłem bo klient w sklepie twierdził że te aluminiowe strasznie ciężko po czasie odkręcić) |
Krzysiek-Diackon Opel Astra G Caravan Piaseczno | 2004-10-24 18:04:42 Jutro podchodzę do rzeczy... jak upierdole przewody, to pewnie będę się musial wyżalić... ehhh, żyję nadzieją że się uda (Choć nigdy mi się nie udaje) |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2004-10-24 20:05:44 W oryginalnych końcówkach przewodów wchodzących do filtra są jakieś zaworki (chyba metalowe kulki) które ratują zawartość zbiornika paliwa podczas operacji wymiany filtra. Zastanówcie się 2 razy zanim je odetniecie. Może warto jednak spróbować odkręcić? [ wiadomość edytowana przez: Robert_S dnia 2004-10-24 20:50:52 ] |
Krzysiek-Diackon Opel Astra G Caravan Piaseczno | 2004-10-24 21:10:19 Robert, zgadzam się, ale czasami to jedyny sposób, ja jestem gotowy(psyhicznie) na cieńcie przewodów, tylko materiałów mi brak. A tak poza tym to te skośnookie karły stosują same nietypowe rozmiary kluczy 21, ampulowa 7, kalamitki 8 i itp ... |
Krzysiek-Diackon Opel Astra G Caravan Piaseczno | 2004-10-25 12:35:00 No niestety przy odręcaniu poniosłem porażkę Trzymajcie kciukibo robię to na parkingu |
DENWER Klubowy Weteran Škoda Octavia III mazowieckie | 2004-10-25 14:49:23 Krzysziek !!!! mam nadzieję, że wpadłeś na to aby mieć przy sobie gaśnicę. |
Krzysiek-Diackon Opel Astra G Caravan Piaseczno | 2004-10-25 15:56:39 Gaśnica całe szczęście się nie przydała mam dość filta paliwa na jakieś 50kkm. Na koniec mojej robutki jeszcze strażnicy wiejscy podjechali i myslałem że mnie zrugają za plamę z paliwa pod samochodem, ale okazali się wyrozumiali i po 10 minutach leżenia w DU Lanos Patrol Car zawineli się w nieznane Jestem zmęczony i zadowolony że już po wszystkim. Samochód jest gotowy do przyszlego weekendu by zawieść mnie do bliskich których już tu nie ma... [i] |