[126] problemy ze skrecaniem przy obciazeniu na listwie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
problem wyglada nastepujaco. mam przekladnie listwowa i w momencie gdy wsiadzie pasazer kiera chodzi zajebiscie ciezko w prawo (w lewo troche ciezej ale w miare normalnie), do tego sciaga na lewo co poglebia sie przy hamowaniu. kierownica prawie w ogole sie nie odkontrowuje przy jej puszczeniu... no jazda jest do dupy i czuje ze szybko strace opony. co to moze byc?
dodam ze mam dosc spore luzy na zwrotnicach ale nie ma za bardzo hajsu i czasu tego zrobic.

dodam ze mialem taka sama sytuacje jak resor sie ulezal i kolo z mojej strony poszlo w mocny negatyw wtedy objawy byly podobne tzn sciagalo i kiera chodzila ciezej w prawo, dalem podkladki pod wahacz katy sie wyrownaly i jezdzilo sie spoko ale wsiada pasazer i jest to samo razy 10. nie wiem ale na chlopski rozum jak wsiada pasazer to dociaza druga strone a efekt jest taki jakby dociazana byla moja strona.

co to moze byc

moze bieznosc sparwdz napoczatek.

A buda Ci sie nie rozłazi? Ja miałem podobnie - peknięta podłużnica pod przekładnią, po wyspawaniu od razu jest lepiej

podluznice cale, to nie kwestia zbieznosci raczej bo kiera naprawde chodzi w prawo z duzym oporem

Może jednak zrobiłbyś zwrotnicei dopiero będzie wiadomo co i jak?? Z luzami to nie wiadomo jakie są rzczywiste konty!!

pytam bo nie wiem czy to luzy na zwrotnicach sa przyczyna czy cos innego jak juz bede dlubac zeby zrobic wszystko albo posprawdzac co sie da.

[ wiadomość edytowana przez: Krzyh00 dnia 2004-10-23 17:15:52 ]

Były sobie łożyska w maglownicy... Raczej typowy objaw.

Cytat:
2004-10-23 19:29:36, Krzemowy pisze:
Były sobie łożyska w maglownicy... Raczej typowy objaw.

mozesz jasniej? czy to oznacza ze mam szukac przekladni czy do odratowania sprawa? i jaki koszt...?

maglowica do odratowania mnie koszt łozysk i simeringu wyniusł 13 zł + nowe osłony gumowe 10zł i chodzi lepiej niż nowa

A czy wszyscy zauważyli że Krzych00 ma przekłądnię listwową?

Cytat:
2004-10-23 22:59:08, andrzej_krakow pisze:
A czy wszyscy zauważyli że Krzych00 ma przekłądnię listwową?

A czy ja nie dość jasno się wyraziłem???

Cena łożysk jest mocno zmienna, coś w necie o tym pisali(stachmax)

PS. Jaką masz wersję maglownicy, z pokrywą przykręcaną dwoma śrubami M6 czy całą wkręcaną?