Mam problem niewiem z czym

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam dzieki za odpowiedzi na ostatni post .mam takie pytanko jechalem okolo 100 cos mi strzelilo tak jagby gaz ale auto straclo moc dojechalem do domu ale jak sie okazalo puzniej to spadla jakas guma niewiem jaka bo mnie nie bylo jak byl mechanik i tak po zalozeniu samochod na gazie ja wciskam do spodu to na poczatku nie reaguje an pedal dopiero za jakis czas.czy moglo pirdyknac mebrany w parowniku.na benzynie dobrze chodzi.ile moga kosztowac takie mebrany.pozdrawiam

jakby pierdyknęły membrany to byś nie jechał na gazie. jeśli dobrze rozumiem to spadł bezpiecznik na klapie antywybuchowej, taki mały gumowy pierścień, mający na celu umożliwienie mieszance która eksplodowała. ale jak sie tak juz stało to sygnał ze cos trzeba z tym zrobić. czyli układ zapłonowy, od kopułki po swiece do sprawdzenia, oraz gaz do ewentualnej regulacji.
pozdrawiam

dzieki za odpowiedz ale swiece mam nowe przewody tez niewiem to chyba trzeba wyregulowac gaz bo na benzynie dobrze chodzi.ile taka regulacja moze kosztowac.pozdrawiam

dzieki za odpowiedz ale swiece mam nowe przewody tez niewiem to chyba trzeba wyregulowac gaz bo na benzynie dobrze chodzi.ile taka regulacja moze kosztowac.pozdrawiam

Hej!
Sama regulacja gazu nie bedzie cie więcej kosztowała jak 30zł! Zreszta nie wiem jaka masz instalacje. Jeżeli jeszcze masz możliwość regulacji recznej(na przewodzi od redyktora do mieszalnika-śruba ) to sprubuj ją troche popuscic i zobaczysz czy jest jakiś efekt(ale wyregulowac i tak sie przejedz). Jak strzela to tak jak ci kolega(chyba moge tako powiedzieć )napisał sprawdzaj standartowo-świece,kable,kopułke.....no i o filtrze powietrza nie zapomnij, bo jak piszesz ze na poczatku nie wchodzi na obroty to tez moze byc powodem, i ile juz jeździsz na gazie,bo jest jeszcze takie cos jak filterek od gazu

na gazie mam zrobione z 15tys.filtr zmienilem we wrzesniu mam taka srube na przewodzie sprobuje dzieki

na gazie mam zrobione z 15tys.filtr zmienilem we wrzesniu mam taka srube na przewodzie sprobuje dzieki

tygrys czemu ty wszystko dwa razy piszesz?
pozdrawiam

moze sie jąka ?

na to wychodzi

jak mozesz to napisz mi co to bylo ja mam podobny problem do 2.5tys obrotow nie chce isc jakby nie dostawal paliwa a potel jest ok mam wszystko nowe przewody swiece nawet nowa lambda komputer nic nie wykazauje na bezynie jest ok choc czasem sie zacina ale duzo mniej niz na gazie

do hansaklosa.ja mialem uszkodzony plasik ten który jest przy filtrze powietrza kolo przeolywomierza mialem go juz kleiony i klej mi puscil obejzryj u siebie dokladnie gume ktora idzie do przeolywomierza.pozdraiam jak zrobisz to daj znac

otoz pojechalem do gazownika w brukseli i powiedzial mi zebym z ta instalacja z lat 70 tych jak to okreslil pojechal tam gdzie mi ja zalazono ale grzecznie nie byl nie mily ale nawet nie chcial nic regulowac be powiedzial ze potem bede zly na niego ze nic nie pomoglo ale kupilem u niego filterek i postanowilem ze sobie go wymienie no i wymienilem z tym ze teraz wogole na gazie nie chodzi za 10tym razem zapalil popykal i guzik zero cztery razy rozbieralem i nic nie mam pojecia