MotoNews.pl

Silnik M43 - tłoki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Po drobnych kłopotach z silnikiem wszystko idzie ku lepszemu mam jednak pytanie:

czy tłok z M43B18 ( 1.8 litra ) bedzie pasowal do M43B16 ( 1.6 litra ) ? Nie mam pod reka nic na ten temat czy one maja takie same wymiary czy nie...

Chodzi o to ze mam do wziecia za grosze troche czesci z M43 1.8 a sam mam silnik 1.6 - potrzebuje wlasnie tlok i korbowód... nie wiem czy to brac czy nie...

piiilnie potrzebna pomoc

tłoki sa inne

[ wiadomość edytowana przez: MARCIN_RADOM dnia 2004-10-26 13:38:55 ]

hmm szkoda

a nie znasz jakiegos miejsca gdzie w okolicach katowic można kupić czesci do silnika M43...
nie ukrywam że cena tez jest wazna - nie chce kupowac nowych bo ceny maja przesadne

niestety nie wiem, nie znam wogóle tych rejonów, ale mam namiar do gościa który takie silniki ze skrzyniami i sprzęgłem załatwia z niemiec. z lat 1995 mniej więcej.

dzieki...
chodzi o to ze mam czas do niedzieli - wtedy bedzie gielda i kupie... ale.. samochod juz chyba 3ci tydzien uziemiony i zaczyna mnie to zloscic ..
a to byla taka mala usterka rozsypał sie tłok, porysowana tuleja cylindra, do tego lekkie uszkodzenie bloku zaraz poniżej kanałów wodnych... ehz...
jak tu nie kochac BMW

ten twój znajomy ma może do sprzedania "za grosze" jakieś inne części M43, lub ogólnie do E-36, tez jestem z Katowic i potrzebuję parę rzeczy