Pytanie o podawanie bezyny w fiacie 126 p

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Mam tylko jedno pytanie: Czy zle ustawienie plywaka w maluchu ma wplyw na duze spalanie bezyny. Mam dysze paliwa 115 a dysze powietrza 190. Czy mozliwe jest zeby maluch duzo palil jak jest mala dysza paliwa.

Bo juz nie wiem od czego zalezy spalanie w maluchu od dyszy paliwa czy od plywaka.

Od hamulców ..... Jak masz takei które obcieraja - to zwieksza spalanie w ekstremalnym wypadku przyjezdza facet mówiac ze mu auto pali 8 litrów regulacja nic nie daje a okazuje sie ze reczny cały czas jest zaciagniety ......

Regulacja zaworów..... Tez swoje robi .....

Regulacja gaźnika - równie wazna ..... nowe / czyste dysze itp..

Ogólnie duzo rzeczy ma wpływ np jak głowica ma szczelne zawory , pierscionki itp itd.......

Jest wiele czynników nawet zbieznosc czy dobre cisnienie w oponach , oraz naciag paska alternator - koło pasowe.....

W motorze fajnie to opisali niedawno ....

Cytat:
2004-11-13 18:05:38, CZUCZU pisze:
Od hamulców ..... Jak masz takei które obcieraja - to zwieksza spalanie w ekstremalnym wypadku przyjezdza facet mówiac ze mu auto pali 8 litrów regulacja nic nie daje a okazuje sie ze reczny cały czas jest zaciagniety ...... Regulacja zaworów..... Tez swoje robi ..... Regulacja gaźnika - równie wazna ..... nowe / czyste dysze itp.. Ogólnie duzo rzeczy ma wpływ np jak głowica ma szczelne zawory , pierscionki itp itd....... Jest wiele czynników nawet zbieznosc czy dobre cisnienie w oponach , oraz naciag paska alternator - koło pasowe.....

Zapomniales o polerowanej karoserii