Dziwne e34

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
opowiem wam ,historyjkę .dziś oglądałem bmw e34 jeszcze na niemieckich tablicach,auto stało w komisie.zewnetrznie w miarę ,motorek też ładnie pracował,ale zaciekawiła mnie jedna rzecz a mianowicie było to 525 24v z 92r. a akumulator zamiast pod siedzeniem znajdował się pod maską,umiejscowiony był koło zbiorniczka płynu do spryskiwaczy,blacha na której stał akumulator wydawała się oryginalnie przymocowana.oglądałem już bardzo duzo e34 i w żadnej nie spotkałem się z czymś takim. wszystkie miały baterię z tyłu pod kanapą.nie uważacie że to bynajmiej dziwne?

Witam,
Co w takim przypadku miał pod kanapą
Swoją droga upchnięcie takiego grzmota pod maskę to nie lada wyczyn i napewno auto jest dobrze wywarzone -hmm dziwne to
Pozdrawiam

Część E34 ma akumulator pod maską. Ale tak dzieje się w modelach z mniejszymi silnikami. Nie wiem jak to jest w przypadku motoru 2,5.
Być może też w czasie produkcji zmienili goście umiejscowienie i w początkach produkcji były z przodu montowane.
Musiałbyś poszukać gdzieś dokładniejszych informacji.

Ja mam 525 24v i akumulator jest pod maską a pod siedzeniem jest wolna przestrzen ale jest tez kabel od akumulatora wprost pod siedzenie i jest zaslepiony

Ten kabel występuje również przy akumulatorze z tyłu
Pod maską jest wyprowadzony zaślepiony +.

w 525 12 V akumulator pod maską z prawej strony jest rzeczą normalną. Pod kanapą znajduje się wtedy moduł komfortu - i tylko tyle.

Witam
Chyba mało jednak widziałeś E-34 , ja też posiadam ten model i akumulator mam pod maską, więc nie wiem co w tym takiego dziwnego...
hmmm, natomiat przestrzeń pod tylną kanapą można wykorzystać jako schowek np. na kasę
pozdrawiam

widziałem dużo e34 ,ale widocznie modele z akumulatorem z przodu występują rzadziej niż z akumulatorem pod kanapą.
natomiast pomysł ze schowkiem na hajs bardzo mi się podoba

w mojej e34 także jest akumulator pod maską obok zbiornika płynu do spryskiwaczy ale wygląda że jest oryginał

Nie jest dziwne. Akumulator w 525 pod machą to rzecz normalna, też tak mam. Sam sprowadziłem swoją Bemke do kraju więc "spece w Polsce" nie majstrowali w niej..., papiery, numery itp itd. Pozdrawiam. P.S. Fajny pomysł z kasą pod kanapą.