Pomocy !!!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
Od niedawna mam E30 325i Turing wszystko było ok aż do dziś zgasiłem autko zrobiłem zakupy i kicha nie pali tzn.
rozrusznik kręci i nic. W związku z tym mam pytanka czy w zbiorniku paliwa jest elektryczna pompa i czy powinno ją być słychać po przekręceniu zapłonu?? Czy żeby wyjąć ww pompe trzeba zdjąć zbiornik paliwa??
A może to coś zupełnie innego!!

pzdr.
Mitrix (Andrzej)
E30 325i

wiesz co niestaty nie spotkalem sie jeszcze z takim problemem ( chodzio pompe ) przyczyn moze byc wiele pytanei czy byl tuning silnika!!! jesli tak to ja ci nic nei powiem nie bawie sie w takie cos ja tuninguje tlko orginalnymi czesciami williamsa wiec mysle ze to mzoe byc waga tuningu a moze i pompy co do zbiornika to niemam pjecia nigdy tam nawet nie patzrylem!!! pozdrawima i zycze powdzenia w diagnozach i naprawach oby to kosztowalo malo wysilku malo kasy i malo myslenia a dawalo duza radosc z jazdy autko pozdrawiam!!!

O ile wiem nie ma żadnego tuningu.
Dzięki za dobre słowo . Jutro od rana będę z tym walczył.
Spr. czy paliwko dochodzi do silnika, później filtr paliwa i w końcu pompke paliwa.

Pzdr.

Andrzej
E30 325i

Dzięki za dobre słowo jutro spr. czy paliwko dochodzi do silnika, potem filr a na koncu pompka

pzdr.
Andrze
E30 325

zadaleko mieszkasz tak to bym przyjechal i bysmy razem poszperali! ale niestety pozatym zoan sie prze ze sie papram w tym

tak w zbiorniku jest elektryczna pompa paliwa. umieszczona jest pod tylną kanapą. by dostac się do niej trzeba kanape podnieść. powinno byc ją słychać gdy przekręcisz kluczyk na zapłon. bardzo mozliwe że to własnie ona odmówiła posłuszeństwa. jakieś dwa miesiące temu taki sam przypadek miał mój kolega. podjechał kupic aluski, zgasił silnik i juz nie odpalił. wymiana pompy (200 pln) mozliwa jest we własnym zakresie, jednak najpierw należałoby sprawdzić czy na przewodach zasilających pompę pojawia się 12V po właczeniu zapłonu.
pozdrawiam

Tak mam 12 V na przewodzie dochodzącym do pompy czyli tak jak podejżewałem POMPA PADŁA . Teraz trzeba szukać nowej pompy.

Tak na marginesie Wie ktoś gdzie w Warszawie można kupić taką pompkę " oczywiście niedrogo ".

Pozdrawiam i dzięki za podpowiedzi .
Andrzej
E30 325i Turing

koniecpolska albo strażacka. jeszcze sprawdziłbym czy pompa pracuje, to znaczy podpiął do niej 12V po wxcześniejszym zdjęciu tylnej kanapy.
pozdrawiam

koniecpolska albo strażacka. jeszcze sprawdziłbym czy pompa pracuje, to znaczy podpiął do niej 12V po wxcześniejszym zdjęciu tylnej kanapy.
pozdrawiam

Wielkie DZIĘKI !!!!

Andrzej
E30 325i Turing

Witam,

Dziś kupiłem drugą pompę i samochodzik żyje ( ja też ).

Pzdr.

Andrzej
E30 325i Turing