Alufelgi ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam w poniedzialek chyba kupie sobie alufelgi. Gosc zaproponowal mi cene 400zl za komplet 5 felg z oponami (oponki mam nowe wiec tamte raczej mnie nie interesuja) sa 3 letnie (w miare dobry stan) i 2 zimowki (takie juz raczej na 1 sezon). Alufelgi sa 3 ramienne, orginalne polonezowskie (wiecie napewno jakie) mnie sie bardzo podobaja. Myslalem, zeby jechac z nim do jakiegos serwisu gum i powiem, zeby mi przerzucili i od razu sprawdza stan tych felg (czy sie w ogole nadaja). Chyba musze jeszcze kupic sruby dluzsze?? Napiszcie drodzy koledzy co sadzicie

to jest na pewno lepszy pomysł niż zakup dystansów pod stalowe felgi dla poprawienia wyglądu jak bedą w dobrym stanie to gratuluje zakupu

Chodzi pewnie o te z plusow z grubymi ramionami. Dla mnie felgi mniejsze jak 14 w poldku to uwazam ze to strata czasu. Ale twoj wybor.

Cytat:
2004-09-18 18:13:38, Roki19 pisze:
Witam w poniedzialek chyba kupie sobie alufelgi. Gosc zaproponowal mi cene 400zl za komplet 5 felg z oponami (oponki mam nowe wiec tamte raczej mnie nie interesuja) sa 3 letnie (w miare dobry stan) i 2 zimowki (takie juz raczej na 1 sezon). Alufelgi sa 3 ramienne, orginalne polonezowskie (wiecie napewno jakie) mnie sie bardzo podobaja. Myslalem, zeby jechac z nim do jakiegos serwisu gum i powiem, zeby mi przerzucili i od razu sprawdza stan tych felg (czy sie w ogole nadaja). Chyba musze jeszcze kupic sruby dluzsze?? Napiszcie drodzy koledzy co sadzicie

Ja takie felgi posiadam o których jest mowa i faktycznie śruby dłuższe muszą być. Od razu niech wymienią Ci wszystkie nowe wentyle żebyś nie mial potem niespodzianek.

fajnie by bylo miec cos takiegofele

ladneale jak juz Ali mowil Roki felgi 13 to daremny zakup

Myslalem nad tym ale.............2 miesiace temu kupilem nowe oponki BF goodrich niestety 13 cali.......i na razie nie planuje zmiany......moze kiedys cale kolka zmienie i kupie wieksze i szersze)) hmmmm...............raczej nie plusowskie bo takie same fele mial ojciec w 93r.. W poniedzialek jade obejrzec stan i ewentualnie je zakupie.

ps- wentle mam nowe (przy zakupie opon mi wrzucili - oczywiscie za doplata:/)

a ja dzis na gieldzie nabylem kolpaczki... hehe teraz mam stalowki z zimowkami i od kilku godzin - z kolpakami... hehe ale ja uzyskalem naprawde dobra cene - 500zł. wiec 400 to dobra cena jesli sa proste...

Ja tam wolę motyle

Zatem..........dzisiaj nabylem te felgi)

Oto co bylo w zestawie:

-2 felgi sa idealne (poszly na przod)
-2 felgi sa w bardzo dobrym stanie ( poszly na tyl)
-1 felga jest troszke puknieta:/ (ale to i tak zapas)

-2 oponki Goodyear 175mm wielosezonowe, bieznika jeszze troche jest ( jeszcze sezon sie pojezdzi) - na sprzedaz.

-2 oponki Gooyear 185mm zimowe, jeszcze duzo bieznika spokojnie dwie zimy - te sobie zostawiam.
-1 oponke od razu wywalilem bo byla lysa.

-16 śrub do alufelg (tych dluzszych)

Felgi razem z orginalnymi wkladkami fso (takie czarne w srodku felgi).

Za calosc tak jak wczesniej pisalem dalem 400zl.
Za przekladke moich 4 opon na aluski, 2 zimowek na stalowki, zalozenia na aluski 4 nowych wentylkow zaplacilem 50zl.

Teraz jade na dzialke umyc, wypocuwac i odkurzyc rakietke, no i wieczorkiem wstawie fotki z felgami

Pozdrowka.

i oto idealny zakup i idealny kupujacy - zadowolony, pelen optymizmu...

aby cie go nie pozbawic polecam ci sroby zabezpieczajace do kol firmy Krolak z radzymina kolo wawy...
adres www.firma-krolak.com.pl i email to info.@firma-krolak.com.pl kosztuja cos kolo 70 zl, ale naprawde warto, aby ci nie zapieprzyli, sa to specialne sroby do alusow w poldku, napisz do nich albo wejdz na strone...

ja takie mam i poki co mam jeszcze kola i alusow sie sam pozbylem a nie przypadkiem...

Albo trzeba mieszkac w takiej dzurze jak Opole gdzie nic nie kradna

jezu.......dzisiaj czyscilem te fele chyba z godzine......specjalnym preparatem......wiekszosc syfu juz puscilo, ale jutro przede mna kolejny etap czyszczenia)

ja moje potem mylem normalnym cif'em i blyszczaly sie jak psu jaja! polecam cif!

Cytat:
2004-09-20 20:44:36, k1cyprys pisze:
ja moje potem mylem normalnym cif'em i blyszczaly sie jak psu jaja! polecam cif!

I nie rysuje powierzchni

ale wlasnie chodzi o to, ze one sa tak zapuszczone w brudzie ( no teraz to juz je odczyscilem dosyc) , ze nie wiem czy pusci?? Jezeli tak do zakupie cifa.

Na brud to polecam clina, naprawde prawie wszystko schodzi. Wiem bo pracowalem w tej firmie i gratisy dostawalem wiec testowac moglem

ale Clina takiego do szyb??

jak masz bardzo zapuszczone - to cillit kamien i rdza...

a wy co tu DROGERIE otwieracie?