Zapanowała Cisza w Moim Bolidzie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Wczoraj wymieniłem ostatni tłumnik w moim bolidzie i zafundowałem sobie nowe łożysko koła tylnego (prawego).
Cisza która zapanowała w moim cacku jest przerażająca!
Szok nie potrafie się przyzwyczaić, wysiadam i cisza, nic Mi w uszach nie szumi.
Koszt szaleństwa to 270 zeta.
Pozdrowionka.

łee tos zaszalał ja dzisiaj wpakowałem 700 za robocizne głowicy zawieszenia i wymiany wtryskiwacza... koszt czesci to 870 zł. a wszystko przez to ze jeden wtryskiwacz padł i mi wycisło uszczelke spod głowicy

He he

Ja tez sobie poprawielem chumor za 1300 robiac w koncu zawieszenie
Goscie pytali czy przypadkiem mi cos nie stukalo bo nie moga sie doszukac silnet blokow

Pozdrowienia
Jadzwin

a amorki kiedy

samochód to studnia bez dna

Ja sobie kupiłem COFAP'y olejowo-gazowe.. po 88.50 szt na przód... KAYABY na tyl bede miał po 78 równiez olej-gaz.

Cytat:
2004-10-24 11:59:14, Czarek_Rej pisze:
Ja sobie kupiłem COFAP'y olejowo-gazowe.. po 88.50 szt na przód... KAYABY na tyl bede miał po 78 równiez olej-gaz.

To zalatw koledze 2 Kayaby na przod - gazowki

Mowisz pozwaznie? jak chcesz to obacze dokładną cene... "dla klubowiczy" bedzie to amorek olejowo-gazowy zwykły.. bo są tez wersje sportowe

Cytat:
2004-10-24 21:06:58, Czarek_Rej pisze:
... "dla klubowiczy" bedzie to amorek olejowo-gazowy zwykły.. bo są tez wersje sportowe

Rozumiecie cosik z tego??...Dla Klubowiczy zwykły ???!! ...czyżby kurwa Czarek też "wychodził" z Kluba na jakiegoś AUDi czy inksze Beemyje ???

Nie chcialem zaczynac nowego wątku, więc dopisuję się tutaj - bo tematyka jest w miare podobna.

Otóż... od pewnego czasu coraz bardziej daje mi w kość walnięty wydech - na poczatku byl ledwie slyszalny, a teraz slysze samochód "z przodu" pod silnikiem zamiast z tylu przy rurze wydechowej Nie wiem dokladnie gdzie mi to walnęło (wyleciala/przepalila sie dziura) , gdyz nie wchodzilem do kanału, bo ... boje się pająków ...takie dranie to by psa w całości zżarły
A tak powaznie, to jakos ciagle o tym zapominalem, zapominalem i teraz juz jest na tule glosno, ze chyba w tym tyg. trzeba bedzie cos z tym robic. Przy okazji wymiany/wstawki kawalka wydechu, pewne bede chcial cos zrobic z koncowym tlumikiem...
I moje pytanie... co tam wlozyc, by nie bylo za glosno w aucie? Pytanie jest skierowane (choc nie tylko) glownie do Posiadaczy nieseryjnych wydechów
Jakiego rzedu będą to koszty (myślę o samym tylnim)
Z góry PIEKNE DZIEKI !!

Cytat:
2004-10-24 23:49:54, Mihty pisze:
".. Pytanie jest skierowane (choc nie tylko) glownie do Posiadaczy nieseryjnych wydechów Jakiego rzedu będą to koszty (myślę o samym tylnim) ....."

.....nioooo...Michałki.....ja też ma TYLKO i wyłącznie SAMY TYLNY ....prawie bo siłą rzeczy jeszcze rura do tego musi być ....i wcale, a wcale ani trochę nie jest głośno w aucie!!
....Wszystko to zasługa nieodżałowanego kolegi KeyJey-a który chyba intensywnie wzmacnia obecnie międzynarodową koalicję rodzinną!!
Cała impreza z adaptacją, wymianą, rurą, tłumikiem "na zamówienie" zamknęła się w granicach chyba max 350zł. Ale to był taki szczególny pomysł więc piszę to tylko jako ciekawostkę

Chcesz tani i dobrze to jedz do Old Caru !
Oni ci na miejscu wyrzezbia pienky tlumik i zrobia koncowke z nierdzewki idelanie dopasowana pod espero (znacznie lepiej niz ten tlumik Ultera ktorego rura wystaje jak fallus naszych czarnych braci )
Maja oni siezdibe w kochanowie no i ceny tez ponizej krakowskich..
Ja robilem tam caly wydech 60 mm na zamowinie i jestem bardzo zadowolny.
Telefon tam to 12 285 18 76. Niesetyty pewnie bedziesz musial kilka dni poczekac na termin bo oni zawsze sa zawaleni robota..

Pozdr
Jadzwin

Może ktoś stwierdzi, że jestem dolnięty, ale luz bo faktycznie jestem
Mnie się podoba pierdzenie a'la lekko dziurawy wydech spowodowany przez moją końcówkę wydechu

Dzięki piekne za sugestie
Niewatpliwie podejme jak najszybciej jakas decyzje i cos sie zrobi

PS. Dzisiaj brachol mi powiedzial jeszcze o jakiejs firmie tuningowej gdzies koło Makro...moze jutro lub w piatek tam podskocze i zobacze co mi powiedza