Szarpanie na gazie...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam No i znowu pojawia się problem z tym cholernym gazem. Auto przyspiesza płynnie do 4 tysięcy obrotów, po czym zaczyna się szarpanie... jakby brakowało paliwa czy cuś... raz chce, raz nie chce. Na dodatek u kolegi w Corolli 1.4 również pojawił się ten sam problem. Czy ktoś wie co może być przyczyną (reduktor wymieniłem ze 3 miesiące temu - wtedy objawy były podobne, ale nieco bardziej odczuwalne - po wymianie wszystko było ok, ale teraz zastanawiam się czy to nie była po prostu kwestia regulacji, a reduktor wymienili mi przy tzw "okazji"... Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam

Jaka instalacja ?
Ja mam podobny objaw przy 4-5 tys. obrotów - jakby nagle przestawał ciągnąć gaz... Nie mam pojęcia co to może powodować, ale w 4-generacji nie ma czegoś takiego jak regulacja...
Mam nadzieję, że to nie jest wina samego gazu, który sprzedają u nas. Tankuję raczej na Shellu w 90% przypadków.

Instalacja z silniczkiem krokowym... i zastanawiam się czy to nie może być wina samego silniczka, bo efekt jest taki jakby zamykał się i otwierał, ale cóż... nie znam się na gazie . Hmmm...